Zaterdag 5B/5C: WIK pakt winst op Toofan, Quick-DVC niet gespeeld

GSC ESDO greep naast de eerste periodetitel. De Haagse ploeg won van SVO Buytenpark, maar vernam na afloop van het duel dat koploper ONA Wanica Star verslagen had. Het duel tussen Quick en DVC kon niet op tijd worden gestart en werd uitgesteld. WIK won voor de derde keer dit seizoen.

5e klasse B

Wanica Star – ONA

Door een 0-4 overwinning op Wanica Star werd ONA de winnaar van de eerste periodetitel. De Goudse ploeg won al haar acht duels en heeft een doelsaldo van +42.

GSC ESDO – SVO Buytenpark

De formatie van trainer Ali Boussaboun miste tegen de Zoetermeerders veel kansen. Door een treffer van Houssain Zeryouh werd de rust bereikt met een bescheiden 1-0 voorsprong. In het tweede bedrijf waren Nordin Zambib en Mohamed Achalhi scherp in de afwerking en kwam een 3-0 eindstand op het scorebord. Volgende week zaterdag staat de kraker tegen ONA op het programma. Het duel wordt gespeeld in Gouda.

Quick (H) – DVC

Op Nieuw Hanenburg liepen de jeugdwedstrijden dermate uit dat het duel tussen Quick (H) en DVC niet om 18.00 kon starten. Beide teams hadden geen trek in een aftrap om 19.30 uur en besloten in onderling overleg het duel uit te stellen.

ASW – HDV

HDV begon slap aan het duel bij ASW en toonde weinig werklust. De thuisclub profiteerde met twee vroege treffers vanuit de omschakeling optimaal. ASW was nog niet klaar en scoorde ook nog een derde en vierde treffer. HDV leek nu pas wakker geschud te zijn en kreeg nog voor het rustsignaal drie goede kansen maar wist die niet te verzilveren: 4-0. In de tweede helft was HDV gretig en speelde met passie. Kansen waren er voldoende voor de Haagse ploeg, maar het bleef bij een treffer van Aksel Kara. Trainer Tahir Mohammed sprak van een onnodig puntverlies: 4-1.

REMO – Moordrecht

REMO beleefde niet veel plezier aan het thuisduel tegen Moordrecht. Op Sportpark De Verademing werd de Haagse ploeg naar een 0-4 nederlaag gespeeld.

De Ster – Gouderak

Ook hekkensluiter De Ster stond met lege handen. Gouderak bleek met 2-5 duidelijk de bovenliggende partij. Voor De Ster waren Kelvin Onose en Robin Marowa doeltreffend.

WIK – Toofan

De wedstrijd tussen WIK en Toofan stond in het teken van de gestopte teammanager Loek Dommanschedt van de Zuiderparkers. Dommanschedt moest na twintig jaar bij WIK stoppen om gezondheidsreden. WIK streed voor wat het waard was en won het duel met 2-0. Voor rust was Joey Doorschodt trefzeker en ook na de thee was dezelfde speler scherp in de afwerking. Met deze zege bedankte WIK Dommanschedt voor zijn inzet.

5e klasse C

DVV Delft – Simonshaven

DVV Delft moest het hoofd diep buigen voor Simonshaven. Op sportpark Kerkpolder verloor de thuisploeg het duel na een 1-5 ruststand met maar liefst 1-8. Na de vroege openingstreffer van de bezoekers scoorde Tom Jalhay de 1-1.

Daarna liep Simonshaven over de Delftse club heen. Namens  dorpsclub Simonshaven scoorden Zev Schol (3x), Guus Voulon (2x), Yoran Bakker en Jair van Kampen.