Zaterdag 5B/C | DVC verliest topduel, GSC ESDO klimt naar tweede positie

In Delft moest DVC haar meerdere erkennen in medekoploper ONA. De Delftse ploeg werd door de nederlaag op de ranglijst gepasseerd door GSC ESDO, dat Moordrecht de baas was. Quick liet geen spaan heel van HDV.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Frank van der Leer  & Sandra Bol

5e klasse B

DVC – ONA

Aan de Brasserskade was DVC zoals verwacht niet opgewassen tegen ONA. Beide teams waren nog zonder puntverlies, maar het doelpuntensaldo van de Goudse ploeg is vrij imponerend. Ook tegen DVC was ONA trefzeker. Na negentig minuten voetballen stond een 0-4 eindstand op het bord. De eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van trainer Marco Immers. (Foto’s onder: Sandra Bol)

Moordrecht – GSC ESDO

GSC ESDO profiteerde van de nederlaag van de club uit Delft en nam de tweede plek over. In en tegen Moordrecht kwam GSC ESDO niet tot scoren in de eerste helft, maar dat gold ook voor de thuisploeg. Na de thee zorgden Mohamed Achali en Houssain Zeryouh voor een 0-2 voorsprong. Trainer Ali Boussaboun schoot hoogstpersoonlijk de 0-3 eindstand binnen.

ASW – REMO

REMO moest het hoofd buigen voor ASW. In Waddinxveen stapte de Haagse ploeg met een 3-2 nederlaag van het veld. Karim El Arouti en Samir Elfakir namen de treffers van REMO voor hun rekening.

Gouderak – WIK

WIK kwam van een koude kermis thuis in het uitduel bij Gouderak. De ploeg van trainer Geoffrey van Loenen kon geen potten breken tegen de thuisploeg, die pas haar eerste overwinning van het seizoen boekte: 3-0.

SVO Buytenpark – De Ster

Het duel tussen SVO Buytenpark en De Ster haalde het einde niet. Bij een stand van 1-2 voor de Hagenaars werd het duel gestaakt. De arbiter hoorde taalgebruik van de kant van de Zoetermeerders waar hij niet gediend van was en besloot de wedstrijd met nog ongeveer een kwartier te spelen te beëindigen. Namens SVO Buytenpark opende Tristan Scandell de score. Nog voor de rust maakte Kelvin Onose de gelijkmaker. Onose zorgde na de thee ook voor de 1-2.

Toofan – Wanica Star

Wanica Star had al na acht minuten spelen een 0-1 voorsprong te pakken op Toofan door een treffer van Yeiner Polania. De vreugde was van korte duur. Een paar minuten later zorgde Nino Rosini voor de gelijkmaker. Het duel bleef daarna gelijk op gaan. Halverwege de tweede helft werd een treffer van Toofan afgekeurd na een lange discussie tussen de arbiter en de assistent van Wanica Star. Vijf minuten voor het eindsignaal schoot Nishand Sardjoe Toofan alsnog naar de winst in een duel waarin werd gestrooid met gele kaarten.

HDV – Quick (H)

In het eerste kwartier profiteerde Quick optimaal van persoonlijke fouten van de Zuiderparkers. HDV-doelman Adil Essaid werkte de bal in eigen doel, waarna Quick door twee doelpunten van John Henry Maasbach al snel op een 0-3 voorsprong stond. HDV nam daarna de controle over, maar kon voor de rust maar één doelpunt maken via Oussama Chaabaoui. Vlak voor rust sloeg Quick keihard toe met drie treffers waardoor de score 1-6 werd. Noah Munier, Alberto Sagantini en Stijn Heemskerk verzorgden de doelpunten. HDV speelde goed na rust, maar kreeg alsnog drie treffers om de oren van John Henry Maasbach, Stijn Heemskerk en Pim Schmidt: 1-9. (Foto’s onder: Frank van der Leer).

5e klasse C

Het uitduel bij Flakkee werd een martelgang voor DVV Delft. De wedstrijd leverde een dikke 10-0 nederlaag op en betekende de vijfde nederlaag op rij voor de bezoekers.

(Klik HIER voor meer foto’s van HDV-Quick)