Zaterdag 5B/C | Overtuigende zeges voor GSC ESDO en WIK

GSC ESDO is de competitie goed begonnen. De ruime zege op REMO werd nu gevolgd door een 5-1 overwinning op ASW. Ook SVO Buytenpark deed goede zaken met een zege op Moordrecht. WIK versloeg buurman De Ster met 0-4.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Franca Dobbe

5e klasse B

GSC ESDO was duidelijk de meerdere van ASW. De bezoekers namen een 4-0 voorsprong door treffers van Abdullah Aschahbar (2x), Mo Achaali en Djamel Boerstra. Na een tegentreffer van de ploeg uit Waddinxveen zorgde Djamel  Boerstra voor een 5-1 eindstand en was de tweede zege van GSC ESDO een feit.

Ook DVC won haar tweede duel op rij. Nu kreeg Toofan op de Brasserskade klop met 3-2. Na een 0-0 ruststand nam Toofan tot twee keer toe een voorsprong door doelpunten van Alexander Mahynka en Nino Rosini. DVC kwam tot twee keer toe op gelijke hoogte en ging er uiteindelijk met een 3-2 overwinning van door. Mike van Es scoorde alle drie de Delftse treffers.

Fabian Bruster

SVO Buytenpark is ook nog zonder puntverlies. De mannen van trainer Francis Jans hadden in de rust al een 2-0 voorsprong te pakken door treffers van Fabian Bruster en Gianni Jansen. Na de thee kon Fabian Bruster met twee treffers (de laatste uit een strafschop) de score verdubbelen: 4-0.

WIK was heer en meester in het uitduel bij De Ster. Op een drassig veld zag trainer Geoffrey van Loenen zijn ploeg spelen zoals op getraind was de afgelopen maanden. Jack den Heijer zorgde ervoor dat WIK met een 0-1 voorsprong de rust in ging. Na de 0-2 van Rewensly Bonevasia kreeg WIK vleugels en konden Joey ten Berge en Tommy Doorschodt met fraaie afstandsschoten de score opvoeren met 0-4.

Eer

Bij de andere ploeg uit het Zuiderpark liep het minder soepel. Het uitduel bij titelfavoriet ONA werd door HDV met 9-1 verloren. Redouan Akachar redde de eer van de Haagse ploeg. Wanica Star speelde haar thuisduel tegen Gouderak bij de tegenstander. De wedstrijd eindigde keurig in balans: 2-2. Voor Wanica Star waren Yener Peles en Rodney Rink doeltreffend.

REMO hield Quick op een verrassend 2-2 gelijkspel. Quick speelde matig maar kwam wel op een 1-0 voorsprong door een treffer van Noah Munier. In het gelijk opgaande duel gingen de teams met een 1-1 stand aan de thee. Na de hervatting nam Quick de leiding door een benutte strafschop van Noah Munier en moest REMO meer risico’s nemen. Quick verzuimde het duel op slot te gooien en REMO kreeg nog een strafschop in de laatste minuut waaruit de 2-2 eindstand voortkwam. Namens REMO waren Bilal Azzouzi en Taylor Schotte de doelpuntenmakers.

5e klasse C

DVV Delft staat na twee duels nog op nul punten. Het thuisduel tegen fusieclub vv Pernis ging met 1-3 verloren. Namens DVV Delft was Duncan Pelle scherp in de afwerking.