Zaterdag 5B/C | Quick imponeert met ruime zege ASW

In 5B verspeelde koploper GSC ESDO haar eerste punten in het duel met Gouderak. Quick kwam net als GSC ESDO op zeven punten na een forse uitoverwinning op ASW. WIK pakte haar tweede zege. Nu werd REMO verslagen.

Tekst: Roland van der Linden           |     Foto’s: Eric De Wit

Gouderak – GSC ESDO

GSC ESDO keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan in het uitduel bij Gouderak. Na de doelwisseling trokken Ayoub Majdouli en Djamel Boerstra de stand weer gelijk. Gouderak nam daarna tot twee keer toe een voorsprong, maar Samir Oulhani (3-3) en Djamel Boerstra (4-4) zorgden ervoor, dat de equipe van trainer Ali Boussaboun toch nog een punt overhield aan het duel.

ASW – Quick

Quick begon slordig aan de wedstrijd. ASW kwam uit de counter via de zijkanten snel door. Dit leidde tot de 1-0 voor de thuisclub. Quick was daarna heer en meester en scoorde aan de lopende band. Met een zuivere hattrick zorgde Alberto Sagantini voor een 1-3 ruststand. De wedstrijd werd in de tweede helft nog ontsierd doordat een aanvaller van ASW een klap uitdeelde aan de rechtsback van Quick. De scheidsrechter was de enige die dit incident miste. De wedstrijd lag lang stil, maar werd ondanks protest van Quick toch hervat. ‘De Haantjes’ moesten verder met tien man doordat de rechtsback de wedstrijd niet kon hervatten en de wissels op waren. Door treffers van Bas Paardekooper, Felix de Jonge, Kai Vonk en een eigen doelpunt van ASW liep de score op naar 1-7.

DVC – De Ster

Het duel tussen DVC en De Ster werd in de 92e minuut gestaakt na een botsing tussen DVC-speler Wesley Vermeulen en een speler van de Ster. Beide spelers liepen zwaar hoofdletsel op. Vermeulen kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis, maar voor de speler van De Ster kwam een ambulance. Er waren nog vier minuten blessuretijd te spelen met een 1-0 stand op het bord. Melvin Legierse scoorde in de 55e minuut voor DVC.

Toofan – SVO Buytenpark

Toofan sloot het duel met SVO Buytenpark af met een 3-2 overwinning. Gianni Jansen schoot de Zotermeerse bezoekers naar een 0-1 voorsprong waarna Alexander Mahynka de 1-1 aantekende. Nog voor rust had Toofan een voorsprong te pakken door een treffer van Nino Rosini. In de tweede helft schoot Serhii Dzhersh de 3-1 binnen. Het team van trainer Francis Janse kwam nog wel terug in het duel door een benutte strafschop van Fabian Bruster maar kon een nederlaag niet meer voorkomen: 3-2.

REMO – WIK

WIK begon rommelig aan het duel met REMO, maar had de wedstrijd na ongeveer tien minuten spelen onder controle en liet die niet meer los. Uit een fraaie lob scoorde Ramon Daleman de 0-1. Uit een strafschop had Daleman de 0-2 kunnen maken, maar hij faalde vanaf elf meter. In de tweede helft had WIK veel kansen om te scoren. Alleen Tom de Koning kon het net vinden: 0-2.

HDV – Wanica Star

HDV speelde een sterk duel tegen Wanica Star, maar stond na afloop toch met lege handen. Na vijf minuten spelen zorgde Raily Petronia voor de 1-0. Vijf minuten later schoot Rodney Rink uit vrije trap de 1-1 binnen. Een strafschop voor HDV werd onterecht teruggedraaid op advies van de assistent van Wanica Star. Ook werd een doelpunt afgekeurd na een laat vlagsignaal. De bal zou over de achterlijn zijn geweest. Na de thee kwam Wanica Star op 1-2 door een treffer van Giovanny Meijer. Na de 2-2 van Raily Petronia beslisten de bezoekers het duel met nog een kwartier te spelen in hun voordeel. Yeiner Polania nam de 2-3 voor zijn rekening. HDV werd nog een strafschop onthouden in de slotfase.

5e klasse C

Melissant – DVV Delft

DVV Delft kon ook haar derde duel niet in winst omzetten. Tegen koploper Melissant kreeg de formatie van trainer Martin Schouten een half dozijn treffers om de oren: 6-0. DVV Delft incasseerde al zeventien tegentreffers in de nog jonge competitie.