Zaterdag 5B/C | Sterk debuut voor Quick, DVC knap langs Moordrecht

In de nieuwe vijfde klasse speelden veel teams spannende duels. Een hele verbetering ten opzichte van vorig seizoen toen de meeste clubs nog in de vierde klasse uitkwamen. Wanica Star verloor nipt van ASW. De Ster was Toofan net te slim af en Quick won met 0-3 bij WIK. DVC pakte een uitoverwinning bij Moordrecht.

Tekst: Roland van der Linden            |     Foto’s: Aad van der Knaap & Alex Pronk

5e klasse B

In een doelpuntrijk duel moest Wanica Star maar nipt het hoofd buigen voor ASW. In Waddinxveen keek de Haagse formatie na dertig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor het rustsignaal zorgde Giovanny Meijer voor de aansluitingstreffer: 2-1. Tien minuten in de tweede helft zorgde Meijer voor de gelijkmaker. Halverwege het tweede bedrijf nam ASW opnieuw een voorsprong en kwam ook de derde treffer van Wanica Star op naam van Meijer. Dit keer uit een strafschop. ASW trok alsnog aan het langste eind. Na de 4-3 waren de bezoekers niet meer in staat om te scoren.

Counter

De zaterdagformatie van Quick won haar eerste duel met een 0-3 van WIK. In het Zuiderpark hadden de Haantjes bij rust al een 0-2 voorsprong te pakken. John Henry en Karel Trappenburg waren trefzeker voor Quick. Na de doelwisseling bepaalde Iray Hamuli de eindstand op 0-3. WIK was een aantal keer gevaarlijk in de counter, maar kon doelman Dylan Oosterveer niet verschalken. (Foto’s onder: Aad van der Knaap)

DVC opende sterk met een uitoverwinning op Moordrecht. Melvin Legierse nam de 0-1 voor zijn rekening na een steekpass van Luuk Stoof, die met net iets meer dan een half uur op de klok zelf voor de 0-2 zorgde. Vlak voor rust kwam Moordrecht terug tot 1-2. Meteen na de hervatting kreeg de equipe van trainer Marco Immers een strafschop van arbiter Frank van Asperen. Mike van Es wist wel raad met de geboden kans. Niet veel later werd het zelfs 1-4 dankzij Martijn Vereij. Het werd nog spannend voor DVC. Moordrecht kwam door twee doelpunten terug tot 3-4, maar daar bleef het bij.

Erkan Sensoy

SVO Buytenpark ging tegen HDV met een 0-1 stand op het scorebord aan de thee. Namens de Zoetermeerders scoorde Fabian Bruster. In de tweede helft trok Abderrahman Boukheyar de stand gelijk, maar HDV kon het punt niet vasthouden. Erkan Sensoy schoot de SVO Buytenpark naar de overwinning: 1-2. (Foto’s onder: Alex Pronk)

De Ster controleerde het duel tegen Toofan en scoorde in de 35e minuut de openingstreffer via Kelvin Onose. Veel kansen gingen daarna verloren en de rust werd bereikt met de 0-1 op het bord.  In de tweede helft viel al snel de 0-2 dankzij Kelly Harrison. De Ster nam gas terug en vijf minuten voor het eindsignaal kwam Toofan nog terug tot 1-2 dankzij Danny Geerman. Bij Toofan moest Andri Tsmuk met twee gele kaarten vervroegd de kleedkamer opzoeken.

GSC ESDO overklaste REMO volledig. Mo Achalhi zorgde met twee treffers al voor een comfortabele 0-2 voorsprong en nog voor de thee verdubbelden Samir Oulhani en Hoesein Zeryouh de score: 0-4. Na de pauze liep GSC ESDO nog verder uit. Djamel Boerstra scoorde twee keer en bracht de stand op 0-6, voordat Mo Dahman iets terug kon doen namens REMO: 1-6.

5e klasse C

DVV Delft creëerde zelf een aantal aardige mogelijkheden tegen DRL, maar kon het net niet vinden. In de verdediging had de Delftse debutant het heel erg lastig en moest het uiteindelijk een 8-0 nederlaag incasseren na een 3-0 stand bij rust.