Zaterdag Vierde Divisie |Eindelijk winst voor FC ’s-Gravenzande tegen sc Feyenoord

Een wedstrijd waarin beide ploegen de punten heel hard nodig hadden. FC ’s-Gravenzande wist tot nu toe maar drie punten uit de vier gespeelde wedstrijden in de wacht te slepen. SC Feyenoord deed het nog slechter, het speelde slechts eenmaal gelijk. Beide ploegen zijn dus terug te vinden op plaats veertien en vijftien. Tot nu toe wist FC ’s-Gravenzande in de afgelopen jaren geen enkel punt te behalen tegen sc Feyenoord, dus tijd om dit eens om te draaien en te proberen de volle winst in eigen huis te houden.

Tekst: Jan Hoogenraad     |      Foto’s: Pieter Vermeer

Het was sc Feyenoord dat in de eerste tien minuten drie kansen kreeg om de score te openen en kwam de thuisploeg niet toe aan aanvallen. Op aangeven van Walter Bennett was kon Fanny Waandels inschieten, maar Edgar Leerdam stopte zijn inzet. Kort hierna was het Junior Obiku die een prima pass afleverde aan Jeremy Moreno, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. In de tiende minuut kon Junior Obiku de bal inschieten, maar Rick Boers redde vanaf de doellijn.

Hierna kreeg FC ’s-Gravenzande wat meer grip op de wedstrijd. Een voorzet van Rick Boers kwam bij Frank Broos, die kopte goed in, maar via de paal en doelman Jeffrey Verkerk ging de bal naast. Na een verre ingooi was Twan van Meerten ook kansrijk, maar hij schoot in het zijnet en kort hierna zocht hij het vijandelijke doel te hoog. In de negentiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Op aangeven van Rick Boers liet Roy van Beek met een geplaatst schot doelman Verkerk kansloos: 1-0. Nadat Edgar Leerdam een prima schot van Junior Obiku had gestopt halverwege de eerste helft, schoot Roy van Beek, na voorbereidend werk van Frank Broos en Stefan Bruijn, maar rakelings over. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Twan van Meerten kopte Stefan Bruijn de bal door waarna Frank Broos in een vol strafschopgebied het laatste tikje gaf: 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft wist sc Feyenoord wat terug te doen. Na geklungel in de ’s-Gravenzandse defensie liet Clarence Bijl de bal achter Edgar Leerdam verdwijnen: 2-1.

Uiteraard ging bij aanvang van de tweede helft sc Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker. Een inzet van invaller Abdessamad leverde alleen maar een hoekschop op en was het Merlind Lajci die hieruit kon inkoppen, maar de bal werd door Leerdam over de lat getikt. Maar ook de thuisploeg had enkele prima mogelijkheden om verder weg te lopen. Op aangeven van Joseph Goncalves, ingevallen voor Yuri Westhoff, kon Twan van Meerten inschieten, maar het leverde uiteindelijk niet meer op dan een hoekschop. Frank Broos had hierna een dot van een kans om de voorsprong te vergroten, maar hij mikte naast. En als je dan zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel, want in de 72e minuut was het Walter Bennett die het Westlandse net bol liet staan, al leek het schot niet onhoudbaar.

Nadat Harold Vrolijk zijn inzet door Leerdam gestopt zag worden, kwam de thuisploeg in de 84e minuut weer op voorsprong door een fraaie treffer van Stefan Bruijn na voorbereidend werk van Frank Broos: 3-2. Zo werd het nog een spannende slotfase, want Harold Vrolijk was in de 92e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar schoot rakelings naast. Nadat Frank Broos eerst op aangeven van Stefan Bruijn ook naast schoot, scoorde hij na al die gemiste kansen in de 95e minuut wel, weer op aangeven van Stefan Bruijn en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2 en dat leverde dan eindelijk de eerste winstpartij op tegen sc Feyenoord.