Zaterdag Vierde Divisie: FC ’s-Gravenzande in slotfase langs ODIN’59

Nog nooit eerder speelden beide ploegen tegen elkaar. ODIN’59 uit Heemskerk bezet op dit moment de derde plaats, terwijl FC ’s-Gravenzande de achtste plaats inneemt. Beide ploegen zijn de meest scorende in de afdeling en hebben er beide 23 tegen. Dus met die statistieken ontlopen ze elkaar niet veel. ODIN’59 sleepte wel de eerste periodetitel in de wacht, dus heeft aan het eind van deze competitie nog een ’toetje’.

Tekst: Jan Hoogenraad      |     Foto’s: Pieter Vermeer

Het werd in de slotfase uiteindelijk een overwinning voor de thuisploeg, maar het bleef tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Florian Lodeweegs spannend. Tweemaal kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong, maar die werd door ODIN’59 weer tenietgedaan.

In de vierde minuut kon op een voorzet van Nick Ruigrok Frank Broos gevaarlijk worden, maar hij kon net niet bij de bal. Na een kwartier spelen was Broos weer kansrijk, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant was voor ODIN’59 Sven Deen dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot werd geblokt door de verdediging van de thuisploeg. In de negentiende minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Een pass van Roy Vermolen op Nick Ruigrok, die goed voorgaf, werd door Yuri Westhoff binnengetikt: 1-0. Het eerste halfuur was de thuisploeg de bovenliggende partijen en was veel op de helft van de Heemskerkers te vinden, maar verzuimde om verder weg te lopen. Een schot van Roy van Beek ging over en een uithaal van Rick Boers op aangeven van Yuri Westhoff werd door doelman Joost Meendering uit de hoek van het doel getikt.

Nadat voor ODIN’59 op aangeven van Sven Deen de bal kon worden ingeschoten door Ayrton Dol – zijn inzet werd gekeerd door doelman Jurrian Jouvenaar – was het na ruim een half uur wel raak. Met een boogballetje vanaf de rand zestienmeter zag Mounir Mounji met een ’zondagsschot’ de bal hoog in de kruising van het doel verdwijnen: 1-1. Voor rust was er nog een poging van Nick Ruigrok dat zonder resultaat bleef en op slag van de pauze scoorde ODIN’59 wel via Hamza Rahaoui na een redding van Jouvenaar, maar die treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd.

Direct na rust was er een poging van Frank Broos om FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong te zetten, maar hij schoot van dichtbij tegen de keeper. Maar het doelpunt kwam er een minuut later alsnog toen Twan van Meerten zich goed vrijspeelde en vanuit een moeilijke hoek de bal achter Joost Meendering schoot: 2-1. In de 53e minuut was er een snoeiharde uithaal van Rick Boers die op de lat eindigde en Yuri Westhoff alsnog binnenschoot, maar hij deed dat in buitenspelpositie en werd deze treffer dus ook geannuleerd. Roy Vermolen dook ook nog een keer vrij op voor de ODIN’59-doelman, maar wist het niet af te maken. Hierna weer enkele mogelijkheden voor de gastploeg. Een inzet van Danyl Plasmeijer werd door Jouvenaar gepakt en ook het vizier van Sven Deen stond in de 65e minuut niet op scherp. Maar de gelijkmaker kwam er alsnog toen na geklungel achterin Frits Kramer de stand weer op 2-2 bracht. Het werd een spannende slotfase. Eerst was het voor FC ’s-Gravenzande invaller Sil van Ooijen die op een voorzet van Bram Sommeling de bal recht in de handen van de ODIN’59-doelman kopte en aan de andere kant was er een prima redding van Jurrian Jouvenaar op een inzet van Sven Deen. In de 82e minuut kon Frank Broos eindelijk eens goed uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied en de doelman kansloos laten: 3-2. ODIN’59 probeerde om nog een punt mee te nemen naar Heemskerk – en was er ook dichtbij – maar een vrije trap van Kick Groot werd door doelman Jouvenaar gepakt.

Over de hele wedstrijd gezien toch wel een verdiende overwinning, maar de mannen uit Heemskerk gaven het zeker niet cadeau.