Zilveren KNVB-waarderingsspeld voor Celeritaan Hans Boutens

Feest zaterdagavond bij RVC Celeritas, waar werd geproost op de 115e jarige verjaardag van de vereniging. Hoogtepunt van de avond, bijgewoond door vrijwilligers, leden, oud-leden en vrienden, was de uitreiking van de Zilveren KNVB-waarderingsspeld.

Tekst: Peter Petit

Die uitreiking werd gedaan door KNVB- ambassadeur Kees Wenneker aan Hans Boutens voor zijn vele verdiensten voor de voetbalsport in het algemeen en voor de RVC Celeritas in het bijzonder. ,,Zonder vrijwilligers die zich geheel belangeloos in dienst stellen bij al die verenigingen waren er ook geen verenigingen geweest met een status die ze nu bereikt hebben”, aldus Wenneker namens de KNVB.

Erelid

Raymond de Kruif, secretaris van de oorspronkelijk Haagse vereniging: ,,Hans en ik zijn al vanaf 2014 bezig om deze club te redden van de ondergang. Hans was toen dag en nacht op de club en samen beraamden wij de stappen, waarvan wij dachten dat dit het beste voor de club zou zijn. De weg die afgelegd is sinds het vertrek in 2014 van de Leyweg eerst naar SVH, toen GONA/Wateringse Veld en uiteindelijk in 2018 eindigde in Rijswijk, is niet altijd even makkelijk verlopen. Toch zijn we er altijd in blijven geloven en hebben we nooit opgegeven. Hans en ik zijn daarvoor ook erelid geworden van de club en daar zijn we super trots op.”

Hans Boutens is het afgelopen seizoen gestopt als voorzitter van de jeugdafdeling van RVC Celeritas, hij is iets ouder aan het worden (71) en de gezondheid laat nu en dan te wensen over. Maar dat wil niet zeggen dat hij niks meer voor de vereniging doet. Hij organiseert nu al meer dan twintig jaar de onder de leden populaire koffieclub op de dinsdagochtend, scant ooievaarspassen, is sportlinkbeheerder, verkoopt tussendoor kleding en regelt VOG’s voor alle vrijwilligers en houdt zich bezig met werving van nieuwe “Vrienden van RVC Celeritas”. Ook verleent Boutens nog steeds ondersteuning tijdens bijeenkomsten van het hoofdbestuur, waardoor hij mede de cultuur van de vereniging bewaakt.

Clubs

RVC Celeritas is lang niet de eerste club aan wie Boutens zijn diensten ter beschikking heeft gesteld. In de periode van 1981 tot heden verrichtte hij ook vrijwilligerswerk bij clubs zoals Voorburg, Scheveningen, sv Loosduinen, RAVA, DUNO, Duinoord, Laakkwartier en SVH. Bij Quick Steps was hij jarenlang trainer bij de jeugd.

Bij RVC Celeritas weten ze maar al te goed dat Hans Boutens driftig kan zijn en soms hard uit de hoek kan komen als iets niet gaat zoals hij wil. Daarnaast is geduld niet zijn beste eigenschap. Boutens, in zijn werkzaam leven coördinator van de inkoop afdeling van een Meavita zorginstelling in Den Haag, staat bij de vereniging bekend als een bijtertje, want als hij iets wil, blijft hij net zo lang doorgaan totdat er een antwoord is en dat het geregeld is. Hij kent alle leden en alle leden kennen hem, want bij iedereen weet hij wel een gevoelige snaar te raken.

De zilveren waarderingsspeld kan door de KNVB op voordracht van het bestuur van een vereniging worden toegekend aan een vrijwilliger die vijftien tot twintig jaar bestuurslid of belangrijk kaderlid is geweest.

 

Lees verder