FC Zoetermeer stelt Mario Chow aan als assistent-trainer

De Commissie Voetbalzaken van FC Zoetermeer meldt, dat bij de club Mario Chow (foto) voor volgend seizoen is aangesteld als assistent-trainer van de zaterdagselectie. Hij gaat hoofdtrainer Leroy Vaes assisteren.

Het afgelopen seizoen is hard gewerkt aan de vormgeving van een volwaardig opleidingsplan voor de gehele jeugdopleiding en het vormgeven van de bovenbouw met als resultaat een nieuw O23- en , O18-team op divisieniveau.

En dan is het de taak om de verschillende trainersplekken voor het seizoen erop in te vullen. Nadat in maart hoofdtrainer Leroy Veas al bijtekende, is nu ook bekend dat Mario Chow zijn assistent wordt. Chow (43) is afkomstig uit Den Haag en inmiddels al zo’n elf jaar verbonden aan FC Zoetermeer.

,,Ik heb vroeger gevoetbald in Den Haag, vanaf de F-jes bij Triomph en vanaf mijn achttiende als centraal verdediger bij Semper Altius, ook als keeper in het zaalvoetbalteam. Uiteindelijk bij FC Zoetermeer terecht gekomen als trainer van mijn zoon Gio vanaf de het seizoen 2007-2008”, aldus Mario.

Nadenken

Chow is meegegroeid richting de bovenbouw en stond de afgelopen drie seizoen als hoofdtrainer voor de JO17-2 en de afgelopen twee seizoen voor de JO17-1 selectie. Chow: ,,Een aantal weken geleden werd ik benaderd met de vraag of ik interesse had om komend seizoen naast Leroy te acteren als assistent-trainer van de zaterdag 1. Daar heb ik even over moeten nadenken. Als je altijd de jeugd hebt getraind is een seniorenteam toch even omschakelen”.

Stage

In overleg met Vaes werd afgesproken dat Mario een korte ‘stageperiode’ zou meelopen tijdens trainingen en oefenduels. En dat heeft geresulteerd in een wederzijdse klik en het vertrouwen om de samenwerking aan te gaan. ,,Ik kijk ernaar uit om naast deze ervaren hoofdtrainer te groeien in mijn nieuwe rol als assistent en heb ik de wens uitgesproken om mijn UEFA C te gaan halen. Daarnaast hoop ik een verbindende factor te kunnen zijn tussen trainersstaf, de groep en het hele team er omheen.”

,,Kampioen worden volgend seizoen? Dat zou mooi zijn, in ieder geval is de ambitie er om minimaal te promoveren. Iedereen moet zich 100% geven en altijd voor de winst gaan, dat is mijn motto. Ik heb er zin in.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder