Zondag 1B: TAC’90 en vv Geldrop houden elkaar in evenwicht

Na een goede competitiestart van TAC’90, winst tegen SC ’t Zand Vooruit, moest in de tweede wedstrijd gespeeld worden tegen vv Geldrop, dat in de eerste wedstrijd na een 2-0 voorsprong bij de rust toch nog tegen een nederlaag opliep. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een 2-2 stand.

Tekst: John Carlier          |       Foto’s: Franca Dobbe

Hoewel vv Geldrop al in de vierde minuut een corner kreeg, liet keeper Dion van Wijk onmiddellijk zien waarom hij in het doel staat. Vanaf dat moment was er tot aan de dertigste minuut een hoofdrol weggelegd voor spelverdeler Rensy Barradas, oud-speler van het nationale team van Aruba.

Redding

In de elfde minuut mocht hij een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied waarbij de keeper van vv Geldrop zijn kwaliteiten toonde. Met een spectaculaire redding wist hij de 1-0 te voorkomen. Zowel in de 19e als 22e minuut liet hij zich weer gelden met twee afstandsschoten, de eerste hoog over en de tweede net naast. Heel even was er nog een antwoord van vv Geldrop via een corner, waarbij de bal door Wouter Verstraaten in de handen van de keeper werd gekopt.

In de 27e en 30e minuut was het weer Rensy Barradas die de keeper testte, maar wederom de eerste bal ging weer over en de tweede kon nog net door een verdediger tot corner worden verwerkt.

Door de kansen die TAC’90 kreeg en vv Geldrop daar weinig tegenoverstelde, was het eigenlijk wachten op de 1-0 voor TAC’90. Geheel onverwachts was er een verre trap vanuit de verdediging van vv Geldrop, waarbij de bal door Wouter Verstraaten werd onderschept en hij vervolgens een voorzet gaf op maat die door Jimmey Granviel tegendraads werd ingeschoten. Een 0-1 stand tegen de verhouding in.

Ondanks deze stand bleef TAC’90 toch doorgaan voor een gelijke stand tot de rust. Het was weer Rensy Barradas, die vlak voor het strafschopgebied door Shane van Bosstraten onderuit werd gehaald en vervolgens de vrije trap mocht nemen. Dit keer werd in de muur geschoten en van Bosstraten kreeg van de scheidsrechter een waarschuwing. Bijna werd het vlak voor rust nog 0-2.  Jimmey Granviel, die alleen op het doel af kon gaan, maar door op tijd uitkomen van de keeper kon een doelpunt worden voorkomen. Wel kwam de afgeslagen bal weer voor de voeten van Jimmey Granviel, maar bij de tweede poging werd het een corner via een verdediger. Gelet op de mogelijkheden voor TAC’90 een onterechte ruststand van 0-1.

Wellicht is er in de rust een pittig woordje gesproken door trainer Arie van der Padt. Dat was direct zichtbaar bij aanvang van de tweede helft. TAC’90 ging in de aanval en kreeg twee corners, nog niet met het gewenste resultaat. Trainer Arie van der Padt wisselde in de 58e en 68e minuut Soeredj Angoelal en Jesus Penate voor Yousef Ibrahim Geryon Alberto, wat bijna tot de gelijkmaker leidde. Randall Rishendel Labordus kopte direct na de wissels uit een voorzet van Geryon Alberto de bal recht in de handen van de keeper. Het was uitstel van executie, want in de 71e minuut was het wel raak. Het was uitblinker Rensy Barradas, die met een prachtige schuiver de keeper het nakijken gaf. Een schitterend doelpunt, waarbij TAC’90 het gevoel kreeg dat er meer in zat: 1-1.

Na deze gelijkmaker werd de wedstrijd wat grimmiger met als resultaat een gele kaart voor Lars Haas van vv Geldrop en Rensy Barradas van TAC’90. Beide teams bleven strijden voor de overwinning. Het leek er ook naar uit te zien dat de bezoekers met de winst zouden gaan strijken. In de 84e minuut kreeg invaller Yousef Ibrahim twee keer een gele kaart, de laatste voor commentaar op de scheidsrechter en dus rood en kon daardoor het veld verlaten. De overtreding die hij maakte gebeurde in het strafschopgebied waardoor Wessel van Moorsel de penalty voor zijn rekening mocht nemen. Dion van Wijk had geen schijn van kans, want de bal ging hard en laag in de rechterhoek: 1-2.

Bij deze 1-2 leek TAC’90 zich niet neer te leggen en ging vol in de aanval, wat leidde tot de gelijkmaker. Het was weer Rensy Barradas die de bal vanuit een onmogelijke hoek over de keeper wipte en vervolgens 2-2 op het scorebord liet zetten. Toch de terechte gelijkmaker.

In de extra tijd kregen Shane van Bosstraten van vv Geldrop en Mohamed El Osrouti nog geel. Ondanks de gele kaarten en een aantrekkelijk duel gingen beide teams toch nog tevreden en vriendschappelijk het veld af.