Zondag 1B: TAC’90 in hoek waar klappen vallen

Op Sportpark De Verlichting leed TAC’90 al haar derde nederlaag van het nog jonge seizoen. Tegen Nemelaer moest de formatie van trainer Arie van der Padt zich met 1-2 gewonnen geven. De Haagse ploeg staat op de twaalfde positie.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De wedstrijd begon al voor de aftrap. Nemelaer probeerde TAC’90 dwars te zitten door met eigen regels te komen. Mounir Faloun zou niet mogen meespelen omdat hij vorige week in het duel met Marvilde tweemaal geel had gekregen en ook een jeugdspeler van achttien zou niet gerechtigd zijn om mee te doen. De verbaasde arbiter Nihat Babat liet zich adviseren en liet beide spelers gewoon meedoen. Door al het gedoe begon de wedstrijd tien minuten later dan gepland.

TAC’90 opende het duel met Nemelaer sterk. Na een gemiste kans kon in de vijfde minuut Rensy Barradas vanaf de rechterkant de bal voorgeven. Bij de tweede paal kon de ingelopen Mert Dogrusoz schitterend binnenkoppen: 1–0. TAC’90 bleef de aanval zoeken via Randall Labordus en Mohamed Osman, maar die misten hun kansen. Nemelaer vond TAC’90-doelman Dion van Wijk op haar pad bij een mogelijkheid.

In de dertiende minuut werd een inworp van Nemelaer-speler Geert van den Ven doorgekopt door Joeri Vugts, waarna Giel van de Ven de bal over Dion van Wijk het doel in schoot: 1-1. Beide ploegen kregen in het vervolg van de eerste helft behoorlijk grote kansen, maar konden het net niet vinden. Zo kon Mert Dogrusoz de bal niet het lege doel in krijgen vanaf de vijfmeterlijn. In de 37e minuut verzuimde scheidsrechter Nihat Babat uit Bergen op Zoom om een rode kaart te geven aan Gijs van Baast van de bezoekers. Van Baas maakte een overtreding op de doorgebroken Mohamed Osman. De leidsman besloot geel te geven.

In de tweede helft waren er weer kansen genoeg voor beide teams. Bij TAC’90 misten Randall Labordus en Mert Dogrusoz diverse mogelijkheden. In de 64e minuut kreeg Nemelaer een hoekschop. Gijs van Baast krulde de bal direct over Dion van Wijk heen het net in: 1–2. Arie van der Padt bracht tussen de 70e en 79e minuut vijf nieuwe spelers in om meer druk te zetten, maar het mocht niet meer baten.