Zondag 1B | TAC’90 kan achterstand na rust niet ongedaan maken

In het thuisduel tegen Best Vooruit leed TAC’90 haar eerste nederlaag van het seizoen. De Haagse ploeg kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas en keek bij de rust tegen een 1-3 achterstand aan. In de tweede helft een beter TAC’90, maar een nederlaag kon niet voorkomen worden.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Het duel tussen TAC’90 en Best Vooruit begon later dan gepland omdat de wedstrijd van het tweede team van TAC’90 na een late afmelding van de arbiter drie kwartier te laat begon. De spelers moesten daardoor de warming-up doen op de tweede (gras)veld. Binnen een kwartier kwam TAC’90 op een 0-2 achterstand. De eerste treffer viel al na zeventig seconden en kwam op naam van Robin Buiks, die even later ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. Tim Fiolet gaf in beide gevallen de voorzet.

TAC’90 kwam sporadisch op de helft van Best Vooruit. In de negentiende minuut was de thuisploeg wel in de aanval en werd Mert Dogrusoz op een onjuiste manier gestopt. Arbiter Chris-Stan van Daal besloot om net buiten het zestienmetergebied een vrije trap te geven. Schuin van de linkerkant schoot Rensy Barradas fraai in de korte hoek: 1–2. De vreugde was van korte duur. Binnen vijf minuten had Best Vooruit de marge weer op twee treffers gebracht. Een hoekschop werd doorgekopt en wederom was Robin Buiks trefzeker.

Wissels

TAC’90 kwam maar niet in het spel en trainer Arie van der Padt besloot twee wissels in te brengen. Kishen Kanhai en Geryon Alberto werden vervangen door Jesus Penate en Aloisio Da Luz. In de laatste minuten van de eerste helft kregen zowel Penate als Da Luz kansen, maar konden die niet benutten.

In het tweede deel van de wedstrijd speelde TAC’90 beduidend beter. Na een aantal kansen niet te hebben benut viel dan toch de aansluitingstreffer. Jesus Penate legde na een snelle actie de bal op de achterlijn terug op Mert Dogrusoz, die vervolgens doelman Jesper Storms voor de tweede maal kon passeren: 2–3. De Haagse club kreeg daarna genoeg kansen, maar Randell Labordus, Jesus Penate en Mohamed el Osrouti zagen hun pogingen stranden.