Zondag 1B: TAC’90 kan zegereeks niet voorzetten, VOAB nipt te sterk

Na de overwinningen op rksv Heeze en Sarto reisde TAC’90 hoopvol af naar Goirle om VOAB te bestrijden. Door een vroege rode kaart speelde de Haagse ploeg een groot deel van de wedstrijd met tien man. Het uitduel ging nipt verloren.

In de eerste twintig minuten was het vooral aftasten en gingen VOAB en TAC’90 gelijk op. In de twintigste minuut werd een overtreding gemaakt op Jesus Penate, maar hij bleef aan de bal en de scheidsrechter gaf voordeel. Nadat Penate de bal toch kwijtraakte tikte hij op de kuit van de tegenstander en kreeg direct rood.

Afkoelingsperiode

Vlak voor rust maakte de thuisploeg een overtreding. Volgens TAC’90-trainer Arie van der Padt werden daarna vanaf de bank van VOAB dingen geroepen, die niet door de beugel konden. Mounir Faloun en Rensy Barradas reageerden hierop dat dit echt niet kon en kregen beiden geel. De scheidsrechter riep beide trainers bij zich en besloot naar binnen te gaan. Na tien minuten werd de eerste helft hervat.

Waarschuwing

TAC’90 had minder balbezit, maar bleef in de wedstrijd door de 0-0 stand. Na precies een uur spelen werd op de helft van VOAB de bal verkeerd gegeven, waardoor VOAB eruit kon komen. Vanaf de rand zestienmeter kon Lars van Laarhoven de 1-0 op het scorebord zetten. TAC’90 deed wat omzettingen om toch te proberen iets te forceren. VOAB had na een overtreding op Jahir Valerius ook met tien man moeten komen te staan, maar de arbiter reikte niet de tweede gele kaart uit aan de speler van de thuisploeg, maar deed het af met een waarschuwing. De speler werd wel meteen gewisseld.

Richting

Zes minuten voor tijd kwam de Haagse ploeg toch nog op gelijke hoogte. Een vrije trap van Randall Labordus werd door Yassine Irzi (foto) binnengekopt: 1-1. Twee minuten later trok VOAB ten aanval. De bal zou geen doelpunt hebben opgeleverd, maar de bal van Lars van Laarhoven werd van richting veranderd door Hafid Laari en verdween in het doel: 2-1. Met Dogrusoz en Marlito Ascencao kregen nog kansjes, maar in de stand kwam geen verandering meer.