Zondag 1B: TAC’90 klimt naar vierde plaats na zege op FC Boshuizen

In Leiden stond voor TAC’90 een belangrijk duel op het programma om de topploegen in het vizier te houden en de degradatiezone op afstand te houden. De Haagse ploeg van trainer Arie van der Padt had een succesvolle middag. FC Boshuizen werd met 0-2 verslagen.

Tekst: Roland van der Linden        |         Foto’s: Aad van der Knaap

FC Boshuizen startte goed aan het duel met TAC’90 met aanvallend vaardige spelers, maar kwam niet tot echte kansen. In de twaalfde minuut maakte de keeper van FC Boshuizen een overtreding op Mo el Osrouti. Dit leverde de Haagse ploeg een penalty op. De Leidse keeper werd zelf ook geraakt door een verdediger van zijn eigen team en raakte daarbij geblesseerd. De wedstrijd lag ongeveer zes minuten stil, voordat TAC’90 de strafschop kon nemen. Randall Labordus wist wel raad met deze kans en plaatste de bal achter de ingevallen doelman van FC Boshuizen: 0-1.

Na een half uur onderschepte Kenan Dagsoy een bal net buiten het eigen strafschopgebied. Dagsov gaf daarop een dieptepass op Mo el Osrouti, die de bal met zijn hoofd meenam en daarna met de voet om vervolgens met links in de verre hoek raak te schieten: 0-2.

In de tweede helft had de thuisploeg veel balbezit, maar creëerde geen kansen. TAC’90 werd nog gevaarlijk via Randall Labordus en Aimen Saïd. Beide spelers kwamen alleen voor de keeper maar konden niet scoren. Een bal van Rensy Barradas ging ook nog net langs de voor TAC’90 verkeerde kant van de paal.