Zondag 1B: TAC’90 naar middenmoot na overwinning op Sarto

TAC’90 won vorige week van rksv Heeze en bond nu Sarto aan de zegekar. Door de twee overwinningen staat TAC’90 op een zevende plaats. Het gat met de nummer twee Erp bedraagt maar drie punten. Dit geldt ook voor het verschil met de nummer dertien Marvilde.

Tekst | Roland van der Linden     |      Foto’s: Franca Dobbe

In de openingsfase was TAC’90 de bovenliggende partij in het duel met Sarto. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwam Soeredj Angoelal dribbelend het middenveld in en gaf een diepe bal op de rand van het zestienmetergebied op Rensy Barradas. De laatste nam de bal met de borst mee en schoot hard en hoog met links binnen: 1-0. Daarna zag Sarto nog een schot over het doel gaan. TAC’90 leverde nog een aantal voorzetten af, maar was steeds net te laat om het beslissende tikje te geven.

In de laatste paar minuten voor de rust kreeg TAC’90 nog een paar, niet altijd terechte, vrije trappen tegen en ook nog een paar corners. Sarto vond of de Haagse verdediging op haar pad of zag Dion van Wijk de bal uit de lucht plukken. Hierdoor bleef het 1-0 tot aan de rust.

In de tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. Sarto ging nog opportunistischer spelen zonder echt heel gevaarlijk te worden. Een slippertje bij TAC’90 leidde tot een gevaarlijke voorzet van de Tilburgers. De bal werd op de bovenkant van de lat gekopt. De formatie van trainer Arie van der Padt kwam er een aantal malen nog goed uit, maar de laatste bal was vaak niet goed.

Een minuut of tien voor tijd ging Mounir Faloun tussen twee verdedigers door in het strafschopgebied en werd aangetikt. Een penalty behoorde tot de mogelijkheden, maar de scheidsrechter oordeelde anders. In de laatste fase ging Sarto echt alles of niets spelen, maar kon de verdediging weer niet verrassen. Het spannende duel eindigde daardoor in 1-0.

(Klik HIER voor meer foto’s van TAC’90 – Sarto)