Zondag 1B: TAC’90 pakt broodnodige zege op rksv Heeze

In het uitduel bij rode lantaarndrager rksv Heeze stapte TAC’90 voor de tweede keer dit seizoen als winnaar van het veld. De drie punten waren voor de formatie van trainer Arie van der Padt zeer welkom. TAC’90 klom door deze zege naar de negende plaats.

Tekst: Roland van der Linden

De Haagse bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Een vrije trap van Rensy Barradas (foto) kwam op de buitenkant van de kruising, een schot vanaf de zestienmeterlijn van Yassine Irzi werd door de keeper gepakt en een bal van Jesus Penate ging net voorlangs. Na een kwartier spelen was het wel raak. Randall Labordus opende op Rensy Barradas, die schuin het strafschopgebied inging en de bal laag terug legde op de doorgelopen Labordus, die bij de eerste paal binnentikte: 0-1.

Heeze dat voornamelijk achteruit had gelopen en moest nu meer gaan komen. In de 21e minuut kreeg de thuisploeg een corner. Gijs Moerenhout ontving de bal en schoot door een horde van benen de 1-1 binnen. Deze stand bleef tot aan de rust op het bord staan.

Slippertje

Kort na de pauze waren de eerste twee kansen voor Heeze. Dion van Wijk kon een slappe kopbal simpel pakken en liet zich even later ook niet verschalken na een slippertje in de verdediging van TAC’90. Vanaf dat moment nam de Haagse ploeg de controle volledig over. In de 57e minuut kreeg TAC’90 een hoekschop. De bal kwam via diverse spelers terecht bij Rensy Barradas, die met een hard schot de 1-2 op het scorebord zette. Drie minuten later viel de 1-3 wederom door Rensy Barradas. Jesus Penate zette druk en veroverde de bal. Hij wipte de bal over de verdediging. Rensy Barradas kon alleen op de keeper afgaan en scoorde in de korte hoek.

Uittrap

In de 65e minuut belandde een uittrap van de keeper op het hoofd van Randall Labordus. Via Jesus Panate kon Rensy Barradas de bal oppikken en voor de derde keer de doelman van Heeze verschalken: 1-4.  Jesus Penate dacht de 1-5 te scoren, maar op aangeven van de assistent-scheidsrechter werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Zes minuten voor tijd speelde Aloisio da Luz de bal terug op Dion van Wijk. Hij raakte de bal helemaal verkeerd waardoor deze omhoog ging. Van Wijk kon de bal niet verwerken, waardoor de spits van Heeze uit het niets de 2-4 kon maken. In de slotfase was het laatste woord toch weer aan TAC’90. Rensy Barradas werd op links diep gestuurd en zijn lage voorzet werd door Mert Dogrusoz, die helemaal vrij stond in het centrum, langs de keeper geschoten: 2-5.

Lees verder