Zondag 3D | Punt voor Voorschoten’97, Taurus en SVH lijden nederlaag

Taurus en SVH hebben het niet makkelijk in de Derde Klasse D van West 1. Beide teams konden ook deze week hun wedstrijd niet in winst omzetten en hebben nu drie punten uit vier duels. Voorschoten’97 speelde gelijk tegen Amsvorde en bezet de derde plaats.

Tekst: Roland van der Linden     |        Foto’s: Alex Pronk

SVH – FC Abcoude

Het was geen verrassing dat SVH het moeilijk zou krijgen tegen kampioenskandidaat FC Abcoude, dat vorig seizoen nipt promotie miste in een beslissingswedstrijd met het Amersfoortse VVZA. In de eerste helft was SVH stuurloos en konden de bezoeksters door doelpunten van Magby Ibrahim, Rick Berrevoets en Giandro Kapel met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in gaan.

Na de thee was de instelling bij SVH beter. Grote en kleine kansen waren er voor Wesley Schouten, Rayvano van Alphen en Houssain el Messaoudi. Doelpunten vielen er niet aan de kant van de ploeg van trainer Tom Hesselink. FC Abcoude scoorde wel. Wouter de Ligt en invallers Praeben Wolffgramm en Zion Linger voerden de score op naar 0–6.

Amsvorde – Voorschoten’97 (zo)

Vooschoten’97 speelde de eerste 25 minuten prima tegen Amsvorde en kwam op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Justin Aschman. De groengele formatie ging daarna te veel achteruitlopen en vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij: 1-1.

Matig

Voorschoten’97 kwam matig uit de rust en Amsvorde scoorde in de 55e minuut de 2-1. Een kwartier voor tijd kreeg Amsvorde-speler Selcuk Kizihan een rode kaart na een overtreding op de doorgebroken Bryan Hilders. Uit een ingestudeerde corner kon Bryan Hilders Voorschoten’97 nog verdiend naar een 2-2 stand schieten. Een treffer van Jürgen Oerlemans werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel: 2-2.

HOV/DJSCR – Taurus

In Rotterdam kwam Taurus in het eerste kwartier goed uit de startblokken en kreeg een aantal kansen. Onverwacht scoorde HOV/DJSC uit een afstandsschot. De koppies bij Taurus gingen hangen en de taken werden niet uitgevoerd met een onnodige 4-1 achterstand bij rust tot gevolg. Pieter van der Broek scoorde voor de studenten. Twee treffers van Taurus werden afgevlagd vanwege buitenspel.

Trefzeker

In de tweede helft speelde de formatie van trainer Julian Tan wel goed en kwam goed terug in het duel. Het was niet genoeg voor een punt. De wedstrijd ging met 5-4 verloren. Noah Lemair, Pieter Leonard en Gelein Visscher waren trefzeker voor Taurus, dat zich bestolen voelde door het constant vlaggen van de assistent van HOV/DJSCR.