Zondag 3D | Taurus en SVH onderuit, Voorschoten’97 ruim langs HWD

Voorschoten’97 opende de competitie met een ruime zege op HWD. Voor SVH en Taurus verliep de start van het seizoen minder goed. Taurus moest haar meerdere erkennen in Ouderkerk en SVH trok aan het kortste eind bij HOV/DJSCR.

HWD – Voorschoten’97

In Rotterdam had Voorschoten’97 in de eerste helft de nodige moeite om HWD af te schudden. De mannen van trainer Denis Luhulima hielden zich goed aan de teamafspraken, maar stonden bij rust slechts met klein verschil voor: 0-1. In de tweede helft gooiden de groengele bezoekers het tempo omhoog en maakten betere keuzes aan de bal. Het duel eindigde in een 0-4 zege voor de Voorschotenaren. Justin Aschman (2x), Roy Elligens en Tim van der Akker waren trefzeker voor de bezoekers

HOV/DSJSCR – SVH

SVH stond tegen HOV/DJSCR al na negen minuten spelen met tien man op het veld na een rode kaart voor de Haagse keeper. Toch hield SVH de thuisclub lang goed bij. Bij een stand van 3-3 in de laatste minuut moest SVH zich alsnog gewonnen geven. HOV/DJSCR hield met een 4-3 zege de volle buit in eigen huis.

Taurus – Ouderkerk

Taurus had veel moeite met Ouderkerk, dat desondanks niet erg gevaarlijk kon worden. De studenten kreeg erg ongelukkig een treffer tegen. Een schot van Jayden Gentenaar werd onderweg geraakt door Matthijs Leenders, die zijn eigen doelman Glenn de Jong kansloos liet: 0–1.

Tot de laatste tien minuten had Taurus eigenlijk niets te vertellen. Daarna kregen onder andere invaller Gelein Visscher en aanvoerder Delvin Karjadi nog wat kansen. In de 95e minuut kon Ouderkerk het duel beslissen. Charlie den Hertog bracht de score op 0–2. Direct daarna floot scheidsrechter Abderrahim Essaghir de wedstrijd af.