Zondag 3e Divisie: TOGB geeft tweede week op rij voorsprong uit handen

Op een kletsnat sportpark het Hoge Land heeft TOGB een 2-0 voorsprong verspeeld. Na een 1-0 ruststand, kwam TOGB na een uur spelen vanaf elfmeter op 2-0. Nadat O.S.S.’20 de aansluittreffer via een kopgoal had weten te maken, moesten de bezoekers vanwege een rode kaart met tien verder. Een late treffer van O.S.S.’20 in de 89ste minuut bracht de 2-2 eindstand op het scorebord.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

De geel-zwarte brigade van trainer Mark Schuur zocht vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kaper de aanval. Schuur had samen met zijn staf gekozen voor een 3-5-2 opstelling. De bezoekers verdedigden geconcentreerd en lieten TOGB aan de bal tot de zestien komen om vervolgens in te grijpen. Schoten uit de tweede lijn werden door O.S.S.’20-doelman Joep Hoefnagels onschadelijk gemaakt.

Toch was het TOGB dat na twaalf minuten voetballen op voorsprong kwam. Youri de Winter speelde aan de linkerkant zijn directe tegenstanders uit en bracht de bal in de Brabantse zestien. De kopbal van Dean Zandbergen werd gekeerd, waarna de bal bij aanvoerder Max le Fevre belandde. Le Fevre legde de bal klaar voor Talib Azarolali, die af kon drukken. Het schot van Azarolali verdween achter O.S.S.’20-doelman Hoefnagels: 1-0. Een minuut later kon aanvoerder Le Fevre in kansrijke positie afdrukken. Helaas verdween zijn inzet naast het O.S.S.’20-doel.

Keuzes maken

In de eerste helft had TOGB het meeste balbezit. De Berkelse formatie had hierdoor de overhand, maar de eindpass was net niet goed genoeg of de aanvallers maakten niet de juiste keuzes op weg naar succes. Ook werden de acties te ver doorgezet, waardoor er een Brabants been tussen kon komen om TOGB-succes te voorkomen. Verdedigend stond het aan TOGB kant goed. O.S.S.’20 werd niet de ruimte gegund om gevaarlijk te worden, waardoor TOGB met een 1-0 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft probeerden beide teams met aanvallend voetbal het verschil te maken. Max le Fevre slalomde in de 56ste minuut de O.S.S.’20-zestien in. Le Fevre leek op weg naar een tweede TOGB-treffer, maar werd binnen de zestien door doelman Hoefnagels uit balans gebracht. Waar TOGB dacht aan een strafschop, besloot scheidsrechter Kaper geel te tonen aan Le Fevre voor een schwalbe.

Vier minuten later ging de bal wel op de stip. Nadat de O.S.S.’20-verdediging onreglementair handelde binnen de zestienmeter wees scheidsrechter Kaper naar de stip. De Winter maakte zich klaar om de marge vanaf elfmeter te verdubbelen. Dit lukte in twee pogingen. De strafschop werd in eerste instantie gekeerd door Hoefnagels. De rebound werd door De Winter verzilverd: 2-0.

Kantelen

De bezoekers verhoogden het tempo en probeerden de aansluittreffer te maken. Dit lukte Stan van Ballegooij die met het hoofd TOGB-doelman Moreno Zwarteveld wist te passeren: 2-1. Met nog twintig minuten te spelen leken de Brabanders de wedstrijd te laten kantelen. TOGB verdedigde rond de eigen zestien en leek even de weg kwijt. Echter kregen de bezoekers te maken met een domper. Na een charge voor de O.S.S.’20-dug-out, op TOGB-verdediger Marcello van Veen, toonde scheidsrechter Kaper de rode kaart aan O.S.S.’20. De Brabanders leken in ondertal niet te willen capituleren en zochten met veel spelers de aanval. Hierdoor kreeg TOGB vanuit de omschakeling de nodige kansen. Sta-in-de-weg bij de pogingen van TOGB was de alerte sluitpost van O.S.S.’20 Hoefnagels, die zijn team in de wedstrijd hield.

TOGB slaagde er ondanks een overtal niet in de marge te vergroten en moest alert blijven verdedigen. Dit lukte tot aan de voorlaatste minuut. Nadat een Brabantse aanval leek te stranden, viel de bal goed voor Tony de Groot. De spits wist een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd de 2-2 te scoren.

TOGB zocht na de gelijkmaker de aanval om de winst alsnog te pakken en nam hierbij risico. Youri de Winter strandde met een actie vanaf links op een Brabants been. Een schot van Dean Zandbergen van buiten de zestien werd gekeerd door doelman Hoefnagels. Ook de bezoekers kwamen er in blessuretijd nog gevaarlijk uit, maar slaagden er ook niet in een derde treffer te maken.

TOGB gaf voor de tweede week op rij een overwinning uit handen. De teleurstelling bij de geel-zwarten was, nadat scheidsrechter Kaper voor het einde had gefloten, duidelijk zichtbaar.

Volgende week zondag staat voor TOGB de laatste uitbeurt voor de winterstop op het programma. TOGB gaat voor speelronde 16 op bezoek bij JOS Watergraafsmeer. De aftrap in Amsterdam is om 14.00 uur.