Zondag Vierde Divisie A | Westlandia blijft aanhaken na zege op Heino

Op sportpark De Hoge Bomen nam het uit de Derde Divisie gedegradeerde Westlandia het op tegen het gepromoveerde Heino. De Naaldwijkers wonnen het duel met klein verschil en staan op een vierde plaats met twee punten achterstand op koploper SJC.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De jonge ploeg van Westlandia verraste in de tweede minuut de ploeg uit Overijssel. Westlandiaan Sergi Roeleveld speelde zich vrij en kon zeer gemakkelijk zijn ploegmaat Jeremy van Uunen vinden, die de bal binnentikte achter doelman Kevin Reimink: 1–0. Na een aantal kansjes voor Westlandia kwamen de bezoekers langzamerhand in de wedstrijd en bepaalden zelfs het spel op een gegeven moment. Westlandia-doelman Jordie van Leeuwen had het er druk mee.

In de tweede deel van de wedstrijd was er weer een snel doelpunt van Westlandia. In de 48e minuut ging invaller Hidde van der Arend goed door aan de rechterkant en hij kon Sergi Roeleveld vinden, die de 2–0 scoorde. Na verschillende wissels bij beide ploegen werd het niveau er op het veld niet beter op. Een kwartier voor tijd kwam Westlandia-verdediger Rajiv Wentholt te laat en raakte de benen van een speler van Heino met een gestrekt been. Scheidsrechter Robbie Tiesinga toonde meer dan terecht een rode kaart, zodat Westlandia met tien man verder moest.

De equipe van trainer Cesco Agterberg moest daarna hard werken en werd in de verdediging gedrukt. Heino kreeg de overhand en zag in de 79e minuut een bal op de lat belanden en daarna precies in de handen van de sluitpost van Westlandia terechtkomen. In de 93e minuut kon Heino uiteindelijk scoren. Tim Lieferink verschalkte van dichtbij Jordie van Leeuwen. De aftrap werd zelfs niet meer genomen: 2-1.