Zondag Vierde Divisie: HBS schiet met scherp uit tegen Westlandia

Op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk ontving Westlandia tegenstander HBS in de Vierde Divisie zondag. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een verlies vorig weekend. De wedstrijd die bij Haaglanden Voetbal TV werd bestempeld als ‘Wedstrijd van de Week’ werd al op zaterdagavond gespeeld op De Hoge Bomen in Naaldwijk.

Tekst: Marlon Taal                |      Foto’s: Aad van der Knaap

HBS begon de wedstrijd sterk, al in de openingsfase kwam de ploeg uit Den Haag op een grote kans. De bal kwam via de lat nog op de lijn en stuiterde eruit. En direct na die kans kwam de thuisploeg ook met een eerste mogelijkheid. Met veel toeschouwers was dit een mooie opening van de wedstrijd.

Westlandia kwam gevaarlijk over rechts door, maar de vrijstaande spits raakte de bal koppend half.  Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Fabian Hilpert was verantwoordelijk voor de openingstreffer op aangeven van Ilias Kariouh. De ploeg van trainer Ekrem Kahya had nog een kans om op 0-2 te komen voor rust, maar dat feest ging niet door voor de Hagenaars. De rust ging dus in met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

HBS kon in het begin van het tweede deel van de wedstrijd gelijk weer toeslaan en dat deden de Kraaien. Ilias Kariouh was de man van de treffer. Waar hij nog zorgde voor een assist bij het eerste doelpunt, tikte hij de bal nu zelf binnen: 0-2. Nog geen drie minuten later was de aansluitingstreffer van de thuisploeg een feit. Sergi Roeleveld was namens Westlandia trefzeker: 1-2. Westlandia leek wat vertrouwen te krijgen door die treffer, maar twee minuten later ging het weer mis voor de gastheren. De doelman liet de bal los en zo kon Ian Baggerman profiteren en voor de 1-3 zorgen.

Lang bleef het daarna rustig met kansen aan beide kanten, maar met nog twintig minuten te spelen kwam trof HBS weer de roos via een mooi schot van Ilias Kariouh, die de 1-4 op het bord bracht. Zo kon de ploeg uit Den Haag met een goed gevoel de slotfase in en wist Westlandia eigenlijk vrijwel zeker dat het beslist was. Alsof het nog niet pijnlijk genoeg was, moest de gifbeker voor Westlandia helemaal leeg. In de laatste minuut kwamen de bezoekers ook nog op 1-5. Luca van Leeuwen was de man van de treffer. HBS won overtuigend van Westlandia, dat ruim onderuitging op eigen veld met een 1-5 stand na negentig minuten.

De vreugde was, logisch, groot aan HBS-kant, getuige het filmpje op Twitter.