Zondag Vierde Divisie: Superieur RKAVV wint kraker bij SJC

RKAVV heeft zichzelf een grote dienst bewezen in Noordwijk. De koploper won op bezoek bij de nummer twee SJC met ruime cijfers. Daarmee deden de Leidschendammers goede zaken met het oog op de periodetitel.

Tekst: Jonas Bloemen          |      Foto’s: Aad van der Knaap

RKAVV kende een droomstart. De wedstrijd was nog geen anderhalve minuut onderweg toen de rood-witten al op voorsprong kwamen. Xavier Akinrinbola stuurde de jarige Yani Bouras richting het doel, waarna Bouras de 0-1 langs doelman Hoogervorst schoof. Een mooi moment voor de Leidschendamse spits, die na blessureleed voor het eerst sinds februari weer aan de aftrap stond. Hij verving de topscorer van de hoofdklasse, Tom Plezier, die ontbrak vanwege ziekte.

RKAVV had de smaak te pakken, want na een kleine drie minuten lag ook de tweede treffer in het doel. Waar Xavier Akinrinbola eerst de aangever was, mikte de aanvaller de bal nu zelf prachtig in de bovenhoek: 0-2. RKAVV gaf de bliksemstart bijna een vervolg met meer treffers, want het overrompelde SJC volledig. Toch kwam SJC al snel terug in de wedstrijd. Martijn van Trigt stond vrij voor het doel en tekende met de 1-2 voor de eerste RKAVV-tegengoal op vreemde bodem dit seizoen.

RKAVV raakte echter niet in paniek en was ontzettend dominant. SJC wist niet waar het het zoeken moest en na ruim een half uur was RKAVV opnieuw trefzeker. Zakaria Amrani stuurde Edwin Agyare weg, de rappe aanvaller schoot vervolgens verwoestend hard binnen. De fraaie treffer betekende de 1-3. Ook nu bleef RKAVV gasgeven, want opnieuw volgde binnen anderhalve minuut een nieuwe treffer. Amrani stuurde Agyare andermaal de diepte in. Ditmaal bracht doelman Hoogervorst redding, maar Xavier Akinrinbola was erg scherp en schoot in de rebound de bal binnen: 1-4. Een flinke tussenstand, maar daar viel niets op af te dingen. Toch wist SJC in de wedstrijd te blijven, nadat Timo Ruigrok op slag van rust een afvallende bal de kruising in schoot: 2-4.

Alle ideeën van SJC-trainer Marcel IJzendoorn konden al snel na rust de prullenbak in. Nadat Tristan Croes een ingooi doorkopte, schoot Zakaria Amrani na vijftig seconden in de tweede helft de 2-5 tegen de touwen. RKAVV was heer en meester en kreeg zelfs nog een aantal goede kansen om de score uit te breiden. Verdedigend kwam het niet in de problemen en zo speelde RKAVV de wedstrijd eenvoudig uit. Een mooi moment vond er nog wel plaats in de slotfase. Tomás Da Palma Horta verving Jubilee Djan en daarmee maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Hiermee werd Da Palma Horta de volgende speler die de hele jeugdopleiding van RKAVV doorliep om vervolgens de hoofdmacht te halen.

Gescoord werd er niet meer en dus boekte RKAVV opnieuw een prachtige overwinning. Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode staat RKAVV twee punten voor op runner-up HBS.