Zondag Vierde Divisie: Westlandia voorlopig op tweede plek na winst op VOC

Westlandia heeft zaterdagavond goede zakengedaan in Rotterdam. Door een 0-3 overwinning bij VOC staat de ploeg van Cesco Agterberg, met negentien punten uit tien duels, voorlopig op de tweede plaats in de Vierde Divisie A. RKAVV leidt de dans met twintig punten uit acht wedstrijden.

Tekst: Hans Kulk

In de eerste helft vertolkte Westlandia-doelman Jordi Almonte Acevedo (foto) een hoofdrol voor de Westlanders. Driemaal voorkwam de ex-reservesluitpost van VUC een doelpunt van de gastheren. Maar ook aan de andere kant van het veld viel er genoeg te beleven. Nadat Dinand Kuhn in de tiende minuut nog een bal had overgekopt, bracht Kai Verbeek de bezoekers uit Naaldwijk in de 23ste minuut op een 0-1 voorsprong. Net buiten de ‘zestien’ liet hij doelman Tijs te Duits van VOC met een bekeken schuiver kansloos. Kort daarna had Hidde van der Arend zelfs de 0-2 op zijn schoenen, maar nadat hij zichzelf had vrijgespeeld, raakte de aanvaller de bal totaal verkeerd.

Treffers

Na de pauze had de ploeg van Cesco Agterberg een stuk minder van de gastheren uit Rotterdam te duchten. Het was wachten op meer treffers van de Naaldwijkers. En die kwamen er. In de 68ste minuut verdubbelde Dinand Kuhn, uit een pass van Hidde van der Arend, de voorsprong: 0-2. De mooiste treffer viel negen minuten later. Sergi Roeleveld maakte het VOC-doelman Te Duits zo lastig dat Jeremy van Uunen, vanaf 35 meter, de 0-3 kon binnenschieten.

Klimmen

Een mooi resultaat voor Agterberg en consorten. Door de overwinning op VOC klimmen de Westlanders voorlopig weer even naar de tweede plaats in de rangschikking, waar RKAVV de dans leidt (20 uit 8), gevolgd door Westlandia (19 uit 10), HBS (18 uit 8), Be Quick 1887 (16 uit 9) en SJC (15 uit 8). Zondag 6 november speelt Westlandia, op sportpark De Hoge Bomen, haar eerstvolgende competitieduel. Hoogeveen is dan de tegenstander.