Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande maatje te groot voor RKAVV

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande maatje te groot voor RKAVV 622

Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande speelt RKAVV van de mat. Na het geslaagde trainingskamp van vorige week in Maastricht speelde FC ’s-Gravenzande haar eerste oefenwedstrijd in 2018 ter voorbereiding op de hervatting van de competitie volgende week. Tegenstander was het eveneens in de hoofdklasse – op zondag – uitkomende RKAVV uit Leidschendam.

  |   Foto’s: Pieter Vermeer

RKAVV had, zeker in de eerste helft, eigenlijk niets in te brengen. De eerste poging van Sander Koeleman kon nog door doelman Petter van Pruijssen tot hoekschop worden verwerkt. Ook een prima mogelijkheid voor Frank Broos had geen resultaat. Hij leek de bal eenvoudig te kunnen binnenschieten, maar koos voor een balletje breed en daar kon nog net een verdediger van de Leidschendammers tussenkomen.

Maar in de tiende minuut was het wel raak. Op links kwam Yuri Westhoff goed door, passeerde met een fraaie beweging zijn tegenstander en scoorde: 1-0. Zes minuten later was het weer raak met een schitterend doelpunt. Een dieptepass werd door de weglopende David Belic op waarde ingeschat vanaf zo’n vijfentwintig meter en met één voetbeweging over de keeper promoveerde hij deze bal tot doelpunt: 2-0. Na ruim een half uur spelen werd een inzet van David Belic door de RKAVV-doelman met moeite tot hoekschop verwerkt. Deze werd door Sander Koeleman genomen waarna Belic alsnog raak kopte: 3-0. Nog voor rust kwam de 4-0 stand op het scorebord. Na voorbereidend werk van Kevin Bogaards maakte Yuri Westhoff het af. RKAVV was in de eerste helft maar eenmaal gevaarlijk, maar Peter Lomonaco schoot in het zijnet. De thuisploeg speelde een prima eerste helft met soms vloeiende combinaties en aanvallen uit het boekje.

Ook de tweede helft begon goed voor de thuisploeg. Al na vijf minuten speelde Ziko Özdemir in op Yuri Westhoff die met een hoogstandje de bal klaar legde voor Roel Stoffels. Hij schoot de bal hard en laag in, waarbij de doelman op zijn zachtst gezegd niet vrijuit ging: 5-0. Hierna – en met de nodige wissels – was de concentratie en inspiratie bij FC ’s-Gravenzande wat weggezakt. Er werd onnauwkeuriger gespeeld, al was er nog wel een prima mogelijkheid voor Yuri Westhoff, maar die schoot over. Met nog een kwartier op de klok maakte Ruben de Groot een onnodige handsbal en kon scheidsrechter Wim Rozeboom niet anders dan naar de stip wijzen. Serano van der Hurk benutte dit buitenkansje prima en bracht de stand terug naar 5-1.

RKAVV had zelfs nog een prima mogelijk om de stand een nog beter aanzien te geven, maar een inzet van Serano van der Hurk werd door Pascal Broch van de doellijn gewerkt. Het bleef bij deze 5-1 stand en het betekende voor FC ’s-Gravenzande een goede generale op weg naar de confrontatie volgende week tegen Achilles Veen, want tegen deze tegenstander heeft FC ’s-Gravenzande nog wat goed te maken.

Opstelling FC ’s-Gravenzande:
Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Pascal Broch, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Kevin Bogaards (Robin van Rijn), Frank Broos (46. Jan Verduijn), David Belic, Ziko Özdemir (63. Samet Dag).

Opstelling RKAVV:
Petter van Pruijssen, Riemer Bavet, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Dave Hooijmans, Haitam el Marid, Sjors Verhagen (75. Dylan van Oeffel), Chris de Krom, Karam Boukhari (63. Didier Dandlau), Serano van der Hurk, Norvin Mercera (46. Gino Bergwerff).

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top