Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande met pijn en moeite langs vv Schipluiden

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande met pijn en moeite langs vv Schipluiden 662

FC ’s-Gravenzande speelde de eerste wedstrijd in de strijd om de Pierre van Zinnen Bokaal; tegenstander was vv Schipluiden. Het Pierre van Zinnen Memorial is een toernooi dat gespeeld wordt tussen clubs waar de overleden Pierre van Zinnen als trainer werkzaam is geweest.

Nadat voor FC ’s-Gravenzande Jan Verduijn de bal voorlangs had geschoten, was het in de tegenaanval Schipluiden dat profiteerde van gemakzucht in de defensie van de ’s-Gravenzanders en Sjoerd Boks de 0-1 zag scoren. Kort hierna was Schipluiden weer dicht bij een treffer, maar doelman Bryan van den Bos wist de inzet te stoppen. FC ’s-Gravenzande was wel de bovenliggende partij, maar wist maar moeilijk door de Schipluiden-defensie heen te breken.

Paal

Een inzet van Kevin Bogaards werd door de doelman gestopt, Roy Vermolen kopte over en na een goede actie van Samet Dag schoot Jan Verduijn op de paal. Na bijna een half uur spelen kwam FC ’s-Gravenzande op gelijke hoogte. Na een fout op het middenveld bij Schipluiden kwam FC ’s-Gravenzande in balbezit en schoot Sander Koeleman raak op aangeven van David Belic. Maar lang duurde die voorsprong niet, want vier minuten later kwam Schipluiden weer op voorsprong dankzij een treffer van Bart Boks: 1-2. Kort voor rust kwam de stand weer gelijk toen Niels Vonk uit een voorzet van Ziko Özdemir de bal binnenschoot: 2-2.

Rebound

In de tweede helft kwam Schipluiden er nog maar nauwelijks aan te pas, maar ook nu wist FC ’s-Gravenzande er maar moeilijk doorheen te komen. David Belic was dicht bij een doelpunt, maar zag zijn inzet door de doelman gestopt worden. In de rebound schoot Sander Koeleman vervolgens over. Het moest uiteindelijk toch weer van Yuri Westhoff (foto) komen die een klein kwartier voor tijd in het veld kwam. Op aangeven van Ruben de Groot bracht hij tien minuten voor tijd de stand op 3-2. Na een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Schipluiden was Westhoff kort voor tijd weer trefzeker toen hij een hoekschop van Sander Koeleman binnenkopte. Eindstand 4-2.

Een matige generale voor de zaterdag Hoofdklasser in de aanloop naar aanstaande zaterdag, want tegen Achilles Veen zal de ploeg toch scherper moeten zijn, zowel in de defensie als de aanval, maar dat zal ongetwijfeld weer een heel andere wedstrijd worden.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top