Oefenvoetbal: Jong ADO Den Haag – met twee Chinezen op stage – buigt voor Jong FC Volendam

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Oefenvoetbal: Jong ADO Den Haag – met twee Chinezen op stage – buigt voor Jong FC Volendam 261

In het Cars Jeans Stadion speelde Jong ADO Den Haag een oefenduel tegen Jong FC Volendam. De formatie van coach Virgilio Teixeira (foto) ging met 1-4 onderuit. Bij ADO Den Haag deden waren twee Chinezen van de partij, die bij de club een stage afwerken.

Verdediger Zu (20) en middenvelder Cheng (18) zijn twee Chinese spelers die in het kader van de samenwerking met grootaandeelhouder United Vansen een week op stage zijn bij de groep van Virgilio Teixeira. Beide spelers kwamen één helft in actie.

Balbezit

Jong Volendam begon goed aan het duel en had ook het meeste balbezit. Dat de bezoekers aanvankelijk moeilijk tot scoren kwamen, kwam door ADO’s doelman Indy Groothuizen. Toch was ook hij geslagen bij een inzet na een half uur spelen van Tije ten Den: 0-1. Vlak voor rust zag Jong Volendam via Gerry Vlak de kans om de marge te verdubbelen: 0-2.

Hands

De Chinees Zu, die na rust in het veld was gekomen, had al snel een ongelukkige handeling in huis. Hij maakte hands in het strafschopgebied en de strafschop werd vervolgens binnengeschoten door weer Ten Den: 0-3. In het tweede bedrijf was Jong ADO Den Haag wat meer te zien voor het Volendamse doel. Een treffer van Tarik Fagrach werd geannuleerd wegens buitenspel en een goede mogelijkheid werd door Quincy Bogers (ex-FC Dordrecht) om zeep geholpen.

Eer

Guy Smith wist de Haagse eer te redden door Volendam-doelman Kyle Saffrie te kloppen. Het laatste woord was echter weer aan de ploeg van oud-prof Johan Steur. Een vrije trap van Dylan Mertens werd nog gekeerd door doelman Groothuizen, maar in de rebound vond Kay Tejan wel het Haagse doel: 1-4.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top