Oefenvoetbal: Laakkwartier biedt tegen BMT prima tegenstand

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Oefenvoetbal: Laakkwartier biedt tegen BMT prima tegenstand 667

Op zondag 28 mei 2017 speelden Laakkwartier en BMT aan de Jan van Beersstraat een direct promotie-degradatie duel, met als inzet een plaats in de eerste klasse. De uitslag (1-5) liet niets aan duidelijkheid te wensen over. Het werd stuivertje wisselen. Laakkwartier degradeerde naar de tweede klasse en BMT nam de plaats van Laakkwartier in de eerste klasse over. BMT bezit momenteel een zevende plek in deze afdeling. Bij Laakkwartier vonden door de degradatie de nodige mutaties plaats, waardoor de rood-zwart geblokten met het jongste elftal in de competitie van 2C uitkomen. Het team bezit de nodige kwaliteiten en kan Laakkwartier – indien de spelers honkvast blijven – nog het nodige plezier van gaan beleven.

In een oefenwedstrijd vond zondag een herhaling plaats van de wedstrijd van acht maanden geleden. Voor de wedstrijd maakte de trainer van BMT – John de Wit – zijn manschappen bekend dat hij ook het komende seizoen voor de groep zal staan. Deze mededeling werd met gejuich begroet. ,,Schijnbaar zijn ze me nog niet zat”, aldus De Wit. De trainer heeft zich in Zeist aangemeld voor het volgen van de UEFA A-trainerscursus en daardoor van de KNVB een jaar dispensatie gekregen. De trainer zal dan op sportpark Escamp II aan zijn zevende jaar beginnen

Voorsprong

Na vijf minuten spelen kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong door Oktay Colakoglu. In de eerste minuten van het treffen was al eerder Kamal Amheye met zijn kopbal op aangeven van Jourd Kayari namens BMT dichtbij de openingstreffer geweest. Laakkwartier bleef goed volgen en een verschil in klasse kon in de eerste twintig minuten niet waar worden genomen. Zelfs na een kwartier spelen kreeg Oktay Calkoglu de mogelijkheid om verder van BMT afstand te nemen.

Scheidsrechter Essaghir moest halverwege het eerste bedrijf tussen de strijdende partijen een vredesberaad inlassen. Na een goed gesprek met Devlin Sloof en Jourd Kayari werd de wedstrijd op een sportieve wijze voortgezet. De ploeg van trainer John de Wit ging steeds meer domineren en dat resulteerde in een inzet van Deniz Alkac die door de Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers op een fantastische manier onschadelijk werd gemaakt. Een vliegend schot van Abdullah Achahbar trof na een klein halfuur de paal van het heiligdom van Veugelers. Nadat Sergio Veugelers op de doellijn zijn goalie nog te hulp was gekomen, bracht Deniz Alkac met zijn hoofd in de tweeëndertigste minuut de partijen weer op gelijke hoogte: 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In deel twee van het niet vervelende duel bleef het in camouflatieshirts gestoken BMT de bovenliggende partij. Tien minuten na de hervatting moest Justin van Alphen van Laakkwartier door een blessure het veld verlaten. Een tegenvaller voor het trainersduo Linkerhof/Innemee met de komende wedstrijden in het vooruitzicht. Met nog zesentwintig minuten te spelen kwamen de Escamp-bewoners door een mooi uitgevoerde combinatie tussen Jourd Kayari en Anes Omri, door Aimen Said (ex-sv Nootdorp) op 1-2. Otkay Colakoglu probeerde tevergeefs met enkele schoten namens de thuisploeg de stand nog een ander aanzien te geven, maar vond telkens de doelman van de bezoekers op zijn weg.

De komende competitiewedstrijden worden zowel voor de bewoners aan de Jan van Beersstraat als die van de formatie van trainer John de Wit tegen de koplopers van hun afdeling gespeeld. Laakkwartier gaat op bezoek bij DSOV en BMT moet in Gorinchem proberen om UNITAS pootje te lichten.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top