Oefenvoetbal: Nuttige wedstrijd voor Westlandia tegen Fosa Juniors

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Oefenvoetbal: Nuttige wedstrijd voor Westlandia tegen Fosa Juniors 810

Westlandia speelde dinsdagavond op sportpark ‘De Hoge Bomen’ een nuttige oefenwedstrijd tegen het door Bob Kootwijk getrainde Fosa Juniors uit Madagaskar. Na een 0-0 ruststand verlieten de mannen van Kootwijk na negen minuten met een 2-1 overwinning het veld.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

Fosa Juniors speelt deze weken een aantal oefenwedstrijden in Nederland. Na de winst op HBS en HVV was het nu de beurt aan Westlandia. Het team uit Naaldwijk kon deze oefenwedstrijd prima gebruiken in de aanloop naar de belangrijke competitiewedstrijd komende zondag tegen OJC Rosmalen.

Westlandia is de competitie wat ongelukkig begonnen, dus deze oefenwedstrijd kwam als geroepen. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Westlandia liet de bal rondgaan zoals gebruikelijk en Fosa Juniors, met een fanatiek coachende Kootwijk, zette snel druk op de bal. In de eerste helft waren de betere kansen voor de ploeg uit Madagaskar. Met een aantal prima reddingen wist doelman Jari Duijvestijn voor Westlandia echter de nul te houden.

In de tweede helft ging het tempo bij Westlandia omhoog en dat resulteerde direct in een aantal kansen. Eén van die kansen benutte Remon van Bochoven prima, waardoor Westlandia op een 1-0 voorsprong kwam. Dit was voor Fosa Juniors het sein om er nog een schepje bovenop te gooien. Het fitte team, dat deze dagen verzorgd wordt door fysiotherapeut Theo Mol, kwam na een mooie aanval terecht op 1-1.

Na een aantal wissels aan beide kanten waren er nog wat mogelijkheden voor Westlandia, maar vlak voor tijd wist Fosa Juniors de 2-1 binnen te schieten. Fosa Juniors speelt nog een wedstrijd in Nederland. Vrijdagavond tegen Jong ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion. Bob Kootwijk kennende wil hij de ongeslagen status graag vasthouden.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top