Oefenvoetbal: VELO pakt magere zege op Foreholte

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Oefenvoetbal: VELO pakt magere zege op Foreholte 360

Na een geslaagd trainingskamp op het warme Gran Canaria heeft de zondagploeg van het Wateringse VELO in een nat en kil Nederland de draad weer opgepakt. Een week voor de start van de competitie speelde VELO een oefenwedstrijd tegen Foreholte, hekkensluiter in de tweede klasse C.

  |    Foto’s: Franca Dobbe

In de eerste helft was het nog wel een aardige wedstrijd met de nodige kansen voor VELO om de wedstrijd eigenlijk al te beslissen. Cem Sahin zag zijn inzet in de eerste minuut nog net gekeerd worden door de voet van de doelman van Foreholte. In de loop van het eerste bedrijf kregen ook Jeffrey Beukenholdt (redding keeper) en Glenn van den Nieuwenhuijsen (schot geblokt) kansen om VELO op voorsprong te brengen, maar het scorebord bleef op 0-0 staan.

In de 25e minuut was het wel raak. Jeffrey Beukenholdt speelde de bal diep op Glenn van den Nieuwenhuijsen en dienst schot verdween hoog in de hoek: 1-0. Enkele minuten later kon Michiel Draaisma, op aangeven van Delano Vogel, de score verdubbelen, maar de voet van de doelman van Foreholte bracht weer redding. Bij één van de weinige aanvallen van de bezoekers werd de stand weer in evenwicht gebracht. De diep gestuurde Casper Brabander zag zijn inzet, ondanks een bijna redding van doelman Mark Jacobs en Kees van Kordelaar, toch over de doellijn gaan: 1-1. VELO was even geschrokken maar kwam goed terug. Dennis Blom stuurde Cem Sahin de diepte in en zijn voorzet werd door Michiel Draaisma met het hoofd verzilverd: 2-1.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Geen wonder dat de weinige toeschouwers hun heil zochten in de warme kantine om onder het genot van een hapje en een drankje te kijken naar de wedstrijd Ajax-Feyenoord. Foreholte kreeg kort na rust een kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar Delano Vogel redde op de doellijn. Aan de andere kant was de voet van de doelman van Foreholte een sta-in-de-weg bij een inzet van de opgekomen Dennis Blom. Zo kabbelde de wedstrijd, onder prima leiding van Andrew Westenbroek, naar het einde en bleef de 2-1 voorsprong voor VELO op het scorebord.

Aanstaande zondag thuis weer een echte wedstrijd voor de competitie tegen Hoogland, de nummer vijf op de ranglijst. VELO zal er dan weer echt moeten staan om de drie punten in huis te houden en zo mee te blijven doen om een prijs.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top