Oefenvoetbal: Verrassende overwinningen voor sv Honselersdijk en Lyra

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Oefenvoetbal: Verrassende overwinningen voor sv Honselersdijk en Lyra 698

De clubs komen weer in actie tijdens oefenduels als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. sv Honselersdijk en Lyra verrasten door een overwinning binnen te halen tegen respectievelijk Westlandia (za) en Die Haghe.

Trainer André Lourens zag zijn Voorschoten’97 met 1-0 onderuit gaan in Sassenheim tegen het tweede team van Ter Leede. DWO bleef in Zoetermeer de baas over de zaterdagploeg van GDA: 3-1. Vitesse Delft, dat het jaar startte met een trainingskamp in Albufeira, begon in eigen land in een oefenduel met een 0-2 nederlaag op Tanhthof-Zuid tegen Rijsoord. Madan Moti schonk de zaterdagequipe van TAC’90 een 1-0 winst op Wanica Star.

Hard

Vredenburch haalde verrassend hard uit tegen het één klasse hoger spelende BSC’68. In Rijswijk werd het 4-0, na een ruststand van 1-0. De treffers voor het team van trainer Vita Lorente kwamen op naam van Collin van der Meer, Maarten Niggelbrugge, Richard van Trier (knap schot van afstand) en Ousama Lagmouchi. BMT zag het Zoetermeerse DSO van sportpark Escamp II vertrekken met een 3-5 overwinning. Maasdijk redde het thuis niet tegen het Onder 23-team van Capelle. De mannen van trainer Patrick Fieret verloren met 2-4.

Verrassing

Lyra zorgde voor een verrassing door op sportpark Ockenburgh gastheer Die Haghe (dat weer op trainingskamp was geweest naar de Oostenrijkse sneeuw) met 1-3 te kloppen. Jack Binnendijk (foto) eiste een hoofdrol op door voor rust in vijf minuten tijd tweemaal de scoren. Na de doelwisseling werd het nog vervelender voor de koploper van de tweede klasse C, want Jari van Dijk zette Lyra op 0-3. Vlak voor tijd kon Sander de Jong uit een strafschop de eer redden voor Die Haghe: 1-3.

Ook sv Honselersdijk had een verrassing in petto. Het klopte op sportpark De Strijphorst zaterdag eersteklasser Westlandia met 3-0 door treffers van Joey Valstar, Thom van Veen en Angelo Zwirs. SEV was op de Kastelenring op dreef tegen Quintus. Trainer Denis Luhulima zag Jasper Koning (2x) en Wessel van Huizen scoren. Quintus kon er maar één treffer tegenover stellen: 3-1.

Offday

Blauw Zwart stelde hevig teleur door in Poeldijk met liefst 8-0 te moeten buigen voor het eveneens in de derde klasse spelende Verburch. Het was een totale offday aan Blauw-Zwart-zijde, dat met een verkeerde instelling (weinig beleving) aan de wedstrijd begon. Alleen de Wassenaarse doelman Mike van Zonneveld haalde zijn niveau, want anders had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top