Oefenvoetbal: VUC in aantrekkelijk duel nog ruim langs DSO

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Oefenvoetbal: VUC in aantrekkelijk duel nog ruim langs DSO 884

Dinsdagavond speelde zondag tweedeklasser VUC een oefenwedstrijd tegen de zaterdag tweedeklasser DSO. Afgelopen weekend eindigde de wedstrijd van de formatie van VUC-trainer Mark Moens tegen sv Den Hoorn nog met negen man, maar wist er toch nog een gelijkspel uit te slepen (2-2). Het Zoetermeerse DSO won haar tweede bekerwedstrijd overtuigend van het Berkelse TOGB.

De equipe van DSO-trainer Faizel Soekhai heeft tot dusver een uitstekende voorbereiding gespeeld en dinsdagavond stond het laatste oefenduel op het programma. De technische staf was met een grote ploeg afgereisd naar het Kleine Loo met als doel meerdere spelers te laten acteren in deze oefenwedstrijd. De selectie is breder en Soekhai wil voorkomen dat hij door blessures te kwetsbaar is zoals vorig seizoen, toen zijn ploeg een mindere fase doormaakte door het wegvallen van de geblesseerde Mike Montanus in december 2016. Dit soort wedstrijden lenen zich er dan prima voor om diverse systemen en verschillende spelers op enkele posities uit te proberen.

De eerste vijfenveertig minuten van de wedstrijd waren overduidelijk voor DSO. Sterk combinatiespel en een goede opbouw resulteerden na twintig minuten in een 1-0 voorsprong. Dylan Ligeon verraste de Haagse goalie Steven Verstraten met een schot van ongeveer twintig meter. Zijn collega Rodger Takken in het tegenoverliggende doel had in dit eerste bedrijf niet heel veel te doen, maar voorkwam na een half uur spelen de gelijkmaker. De spits van Haagse zijde kwam in een kansrijke positie, maar zag dat zijn schot door de Zoetermeerse sluitpost werd gekeerd.

In het tweede bedrijf was de Zoetermeerse formatie op meerdere posities aangepast. Gevolg was een minder ingespeelde ploeg, waardoor VUC meer ruimte kreeg en meer druk ging uitoefenen. Een handsbal binnen het zestienmetergebied werd door arbiter Louis Wagner genegeerd, waardoor de Zoetermeerse formatie een zuivere ‘pingel’ werd ontnomen. In plaats van een mogelijke 2-1 voorsprong kwam de verdediging van DSO steeds meer onder druk te staan. Dit resulteerde in een aantal fouten aan de kant van de bezoekers, die door de gastheren goed werd afgestraft. Op deze manier kon VUC uitlopen naar een 5-1 voorsprong door doelpunten van Youri Buwalda (1-1), Dominique Aries (2-1), Jergo Lijdekkers (3-1 en 4-1) en Richard Versteden (5-1).

Ondanks deze wat geflatteerde uitslag hebben beide trainers zich met deze wedstrijd kunnen voorbereiden op de competitie, die over twee weken van start gaat. Aanstaand weekend wacht nog de laatste bekerwedstrijd in de poule.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top