OP EN ROND DE VELDEN

Nieuws, Op en rond de velden Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 549

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij komen op de dinsdag!

Slechte seizoenstart

Richard de Koning van RKDEO heeft donderdagavond tijdens de wedstrijd RKDEO – Graaf Willem II/VAC, naar later in het ziekenhuis bleek, zijn enkel gebroken. Vrijdagavond hebben zijn teamgenoten al een bezoek gebracht aan de ongelukkige De Koning en hem voorzien van wat lectuur en wat snoeperijen om de tijd door te brengen. Zondag, op de tweede speeldag van het RKDEO – MEBU – Fight Cancer voorbereidingstoernooi, kreeg De Koning voorafgaand aan de wedstrijd RKDEO – Oliveo van de spelers en begeleiding van Graaf Willem II/VAC een bierpakket en een kaart met daarin de tekst “Namens Graaf Willem II/VAC willen wij je een spoedig herstel wensen. Hopelijk helpen deze “medicijnen” daar een beetje bij”.

Graaf Willem steekt hiermee een hart onder de riem bij Richard de Koning, die het gebaar sympathiek vond en met complimenten aan Graaf Willem heeft ontvangen.

Sfeervol

Nu wij het toch over het RKDEO-toernooi hebben. Er werd gevoetbald door zowel de mannen als de vrouwen. Dus volop drukte op het sportpark in Nootdorp. Veel mensen kwamen een kijkje nemen. Een mooi sfeervol plaatje op een doordeweekse avond, het toernooi startte afgelopen donderdag, in het Nootdorpse, terwijl er volop op de velden werd gespeeld.

Jubileum

Zondag werd na afloop van deze wedstrijd Westlandia – Hercules doelman Edgar Leerdam van de Naaldwijkers in de bloemetjes gezet vanwege zijn 250e wedstrijd in het eerste van de zondagploeg.

Nog een jubileum. ADO den Haag-speler Aaron Meijers speelde tegen sc Heerenveen zijn 150e eredivisiewedstrijd in de hoofdmacht van de Haagse club.

Huldiging

Vlak voor de wedstrijd van ADO Den Haag tegen sc Heerenveen werd Sarina Wiegman gehuldigd voor de winst op het EK met de Oranjevrouwen eerder deze maand. Uit handen van Lex Schoenmaker kreeg zij een naar haarzelf benoemde prijs: de Sarina Wiegman bokaal. Vanaf nu wordt deze prijs jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor het vrouwenvoetbal. Van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh ontving Wiegman de Sportpenning van de stad.

Opbrengst

Bij RKDEO waren Wendy Groenewegen en Gladys Simonis de initiatiefnemers van het Scoren voor Fight Cancer, dat afgelopen weekend centraal stond tijdens het MEBU-voorbereidingstoernooi van de vrouwen en de mannen van de Nootdorpse club. Zij hadden verschillende loterijen georganiseerd en alle vrouwen- en mannenteams doneerden hun prijzengeld aan dit goede doel. Tezamen met de loterijen en andere acties was de totale opbrengst van de derde editie van Scoren voor Fight Cancer vierduizend euro. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het KWF Kankerbestrijding. Hulde aan Wendy en Gladys en zij bedanken alle teams, sponsoren, vrijwilligers die deze bijdrage aan KWF Kankerbestrijding mogelijk hebben gemaakt.

Nog steeds actief

Hij is al een tijd geen officieel scheidsrechter meer in de voetbalcompetitie. Toch kom je hem nog regelmatig tegen bij toernooien en oefenwedstrijden. Wim Hoonhout, voormalig woordvoerder van de politie in Haaglanden en tegenwoordig werkzaam in Rotterdam als Hoofd communicatie eenheid Rotterdam bij de Hermandad.

Zondag was hij weer present als scheidsrechter op het Laakkwartier-toernooi, waar hij de finale tussen Laakkwartier en sv Nootdorp tot een goed einde bracht. Een bedankje van Laakkwartier-voorzitter Ron Jansen.

Club blij, team blij, voorzitter blij

Laakkwartier speelde vorig seizoen in de eerste klasse; dat verblijf duurde maar één jaar, tot teleurstelling van de gehele club. BMT deed in de laatste wedstrijd van de nacompetitie Laakkwartier de das om. Nu wacht, met een nieuwe trainer, Patrick van Dullemen, een uitdaging in de tweede klasse. Laakkwartier kwam afgelopen weekend in ieder geval goed voor de dag en werkte aan het zelfvertrouwen, door verrassend het eigen toernooi te winnen na winst in de finale op sv Nootdorp. Logisch dat voorzitter Ron Jansen (daar is hij weer!) met een smile op het gezicht met zijn captain de grote wisselcup toonde aan onze fotograaf.

Eerste succesje binnen

sv Loosduinen wil zo snel mogelijk, als het aan trainer Richard Douw ligt, het verloren terrein herwinnen. Degradatie uit de derde klasse vorig seizoen moet nu goed gemaakt worden door een kampioenschap of zeker een promotie in de vierde klasse. Afgelopen weekend werd het eerste succesje van het seizoen binnengehaald. Sv Loosduinen legde weer beslag op de eerste plaats op het IM Martin Lunenburg jr.-toernooi van sv Houtwijk. En dus wilden spelers en begeleiding wel even op de foto een voorproefje nemen op het komende seizoen.

Goed toeven

Het was afgelopen weekend goed toeven langs de velden. Dat gold niet alleen voor de toeschouwers. Ook de reserves, hier die van VELO zaterdag, bekeken lekker in het zonnetje op het gras het duel van hun team tegen Maasdijk op het bekende Polanen-toernooi van sc Monster.

Waarde

Hij wilde aanvankelijk stoppen met selectievoetbal. Joost de Gelder besloot toch om het avontuur in de Derde Divisie op zondag nog even mee te maken. In de eerste competitiewedstrijd van de Haantjes, thuis tegen de Meern, was hij gelijk van waarde. Hij bezorgde de ploeg van trainer Paul van der Zwaan toch nog de drie punten.

Resoluut rood

Westlandia kwam in de eerste wedstrijd goed uit de startblokken tegen Hercules. De ploeg van Edwin Grünholz nam een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Patrick Batist en zag ook nog eens dat de tegenstander uit Utrecht met een man minder moest spelen, na die treffer vanwege een rode kaart voor Matthijs Blijham. De arbiter was resoluut na het maken van een opmerking in zijn richting. Ondanks een 3-0 voorsprong en spelend tegen tien man, kreeg Westlandia het nog moeilijk, maar sleepte de nipte winst toch over de meet.

© Haaglanden Voetbal

(Fotografen: Sander de Hollander, Aad van der Knaap, Cor Spruijt, Dick Hartman, Ron Heinen en Marcel de Kler)

Zoeken

Back to Top