OP EN ROND DE VELDEN

Nieuws, Op en rond de velden Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 433

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij komen op de dinsdag!

Voet

Tijdens de wedstrijd SV Nootdorp – RVVH controleerde Aimen Said even of zijn teen niet gebroken was nadat een speler van RVVH vol op zijn voet was gaan staan. Said heeft daarna ‘strompelend’ de wedstrijd uitgespeeld.

‘Afgeschermd’

Natuurlijk stond er zaterdag bij de bekerwedstrijd tussen Te Werve en Concordia (zo) een scheidsrechter aangesteld. Het was echter bij de KNVB (via Voetbal.nl) niet te achterhalen wat de naam van de leidsman is, die Concordia-speler Johan Poort na tweemaal geel met rood richting kleedkamer verwees. Op de site van Voetbal.nl stond bij zijn naam alleen de tekst: ‘Afgeschermd’……..

De bal

Drie spelers in actie op deze foto tijdens de wedstrijd in de zondag Hoofdklasse tussen DHC en Achilles 1894. Alle drie gaan het duel aan, maar hebben de bal niet in het vizier………..

Ouwe getrouwen

Bij de bekerwedstrijd tussen HWD en DSVP in Rotterdam gingen langs de lijn twee ‘oudgedienden’ samen op de foto. Oud-KNVB-scheidsrechter en ex-voorzitter én erelid van gastclub HWD (Het Witte Dorp) en Jan Wenteler, die al vele jaren meeloopt bij DSVP. De man die tot voor kort zorgde voor de wedstrijdverslagen en de foto’s. Ook deed hij dit jarenlang voor Haaglanden Voetbal. Inmiddels is jan al de tachtig gepasseerd en besloot het wat dat betreft wat rustiger aan te doen. Maar als het even kan blijft hij wel zijn ‘cluppie’ DSVP volgen, dat de bekerwedstrijd met 1-5 won.

Kunstgras zonder licht

Twee clubs in Den Haag kregen afgelopen zomer op hun hoofdveld een kunstgrasmat: Scheveningen op Houtrust en VUC aan Het Kleine Loo. Bij VUC werd afgelopen vrijdagavond het kunstgrasveld officieel in gebruik genomen en daarvoor was de Haagse sportwethouder Rabin Baldewsingh naar het Kleine Loo gekomen.

Kilootjes meer

Na die opening werd er ook nog gevoetbald. Oud-ADO tegen het huidige eerste team van VUC. Natuurlijk VUC sneller, conditioneel sterker en behendiger. Sommige oud-profs moeten wat kilootjes extra meedragen.

Mooi (voorlopig) afscheid

HBS-speler Willem Six vertrekt – voor een medische studie – naar Suriname, waar hij in Paramaribo stage gaat lopen in het ziekenhuis. Hij nam voorlopig bij HBS afscheid met een doelpunt (na voorbereidend werk van Jim Roberti) in de wedstrijd tegen JVC Cuijk.

Sponsoren in beeld

Meestal blijven ze achter de schermen. Scheveningen maakte daar zaterdag vóór de wedstrijd tegen Spijkenisse een uitzondering. Alle belangrijke (hoofd)sponsoren waren uitgenodigd om hun handtekening te zetten onder een nieuw contract. En natuurlijk gingen ze met elkaar op de foto.

Presentatiegids

Voorzitter Ron Kleijn van Scheveningen had vooraf ook nog een reden de microfoon te nemen. De nieuwe fraaie presentatiegids was gereed en het eerste exemplaar kon de voorzitter uitreiken aan de drijvende krachten achter dit blad, René de Wit en Dirk de Jong, die die klus overgenomen hebben van Cees van den Berg, die dat jaren voor zijn rekening nam.

Gebroeders Jol

Regelmatige gasten bij de thuiswedstrijden van Scheveningen zijn nog altijd Martin en Cock Jol. Zij maakten mooie tijden mee op Houtrust. In de nieuwe presentatiegids ook een groot interview met Martin Jol. ,,Toen ik daar 20 jaar geleden trainer was en samen met mijn broer Cock de technische staf vormde, had ik het enorm naar mijn zin. Ik zal altijd warme herinneringen blijven houden aan die tijd”, laat Jol optekenen in het interview.

Vrienden

Ze waren zaterdag elkaars tegenstander, Dick Boereboom (trainer sv Nootdorp) en Giovanni Francken (trainer RVVH). Maar het zijn vrienden. ,,Dat zijn we zeker geworden nadat wij gezamenlijk de trainerscursus hebben gevolgd”, aldus Boereboom. Logisch dat de twee voor de wedstrijd nog even samen op de foto gingen!

Juichen

sv Nootdorp was in haar eerste wedstrijd in de zaterdag Hoofdklasse succesvol. RVVH werd met 2-0 geklopt. Marcley Manuela nam de beide treffers voor zijn rekening, waarvan één uit een strafschop. De Nootdorpse schutter heeft een vaste manier van het vieren van zijn treffer……

De ballenjongen

Hij (of zij) hoort er elke wedstrijd bij. Ze zijn in de top van het amateurvoetbal niet meer weg te denken. De ballenjongens. Keurig, zoals hier bij Scheveningen-Spijkenisse, de wedstrijd volgen vanaf een stoeltje tegen het reclamebord aan, een reservebal direct voor handen.

De foto

Een speler die op het voetbalveld vreemde capriolen uithaalt. Dit staaltje acrobatiek van een speler van BSC’68 werd zaterdag vastgelegd bij het bekerduel van zijn club tegen FC Zoetermeer (za). De speler van FC Zoetermeer lijkt er niet van onder de inruk te zijn.

Zon

Het was zaterdag en zondag goed toeven op de voetbalvelden. Een lekker zonnetje, al had scheidsrechter Mike de Bruijn af en toe op Houtrust wat last van de laaghangende zon. De fluitist uit Nootdorp floot een prima wedstrijd die duidelijk de kaarten op zak wilde houden. En dat lukte hem ook en het paste ook geheel in dit sportieve duel in de zaterdag Derde Divisie.

Minuut

Voorafgaand aan het treffen tussen DHC en Achilles 1894 was ere en indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Dick Boekee, die op 16 augustus is overleden op 92-jarige leeftijd. Voor zijn verdiensten voor DHC werd hij in 1992 benoemd tot lid van verdienste en in 2010 tot erelid.

Onbegrip

Trainers begrijpen vaak een beslissing van een scheidsrechter niet. Dat is in het betaalde voetbal zo (kijk naar Dick Advocaat langs de lijn bij Oranje), maar ook in het amateurvoetbal. Ze staan op vanuit de dug-out, doen een paar passen naar voren en spreiden de armen, daarbij denkend “man wat ben je nu aan het doen?”
Bij het duel in zondag Hoofdklasse tussen SJC en RKAVV zetten de trainers Sjaak Polak (SJC) en Maurizio Ceccuccio (RKAVV) ook hun twijfels bij een door de leidsman genomen beslissing.

© Haaglanden Voetbal

(Fotografen: Ron Heinen, Sander de Hollander, Aad van der Knaap, Ton Beije, Wouter Dill, Cees Luiten en Daan Rhijnsburger)

Zoeken

Back to Top