OP EN ROND DE VELDEN

Nieuws, Op en rond de velden Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 729

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij komen op de dinsdag!

Vrolijk

Terwijl de scheidsrechter de wedstrijdbal meepikt richting middenstip, komen de ploegen van Schipluiden en DVC nog vrolijk het veld op voor hun onderlinge bekerduel. Schipluiden stapte ook na afloop lachend van het veld. Voor DVC was het minder leuk, dat kreeg 23 treffers om de oren. De scheidsrechter zal vooraf ook niet gedacht hebben zoveel administratie te moeten verrichten in dat duel

Monsterscore

Het werd voor Schipluiden dus een monsterzege. Werd het vorige week nog een bescheiden 10-0 op Celeritas, nu dus tegen DVC werd het liefst 23-1! Chris van Beurden (foto) had een glorieuze dag met tien treffers. En dat je er dan ook nog één tegen krijgt…..

Vijf treffers

In de streekderby tussen het Zoetermeerse DSO en TOGB uit Berkel was er ook één speler van de equipe van DSO die met kop en schouders boven iedereen uitstak. De nummer elf uit de ‘Stal van Soekhai’, Tim Lamboo (foto’s), was goed voor alle vijf de doelpunten van de Zoetermeerders. DSO was zaterdag in de bekerstrijd een maatje te groot voor de formatie uit Berkel.

In gesprek

De trainers Wim de Jong (Die Haghe) en Peter Klomp (Vitesse Delft) volop met elkaar in gesprek voordat het bekerduel op Ockenburgh ging beginnen. Voor De Jong een bijzondere wedstrijd. Nu trainer bij Die Haghe, maar in het verleden was hij ook speler van Vitesse Delft en trainde hij daar in de periode van 1993 tot 1996. Na DUNO, JAC en HBS keerde hij terug bij Die Haghe om de wit-zwarten – vorig seizoen – na 24 jaar een kampioenschap te bezorgen.

Domme pech

Gisteren moest, in de laatste minuut van de wedstrijd tussen HVV Hercules en Haagse Hout, Zakaria Bardaa van de bezoekende ploeg uitgevallen met een op twee plaatsen gebroken sleutelbeen. Zakaria, sterkte!

Kleedkamers

Een lang gekoesterde wens van WIK kwam vrijdagavond in vervulling. De Haagse sportwethouder Rabin Baldewsingh was naar het regenachtige Zuiderpark gekomen, om de nieuwe kleedkamers officieel in gebruik te laten nemen. Baldewsingh opende symbolisch de kleedkamerdeur. Nu nog een tweede kunstgrasveld voor de kantine, liet voorzitter Richard Lansink aan de wethouder weten…..

Volgen

Scheidsrechters willen altijd graag het spel op de voet volgen. Je voorkomt de discussie ‘hoe kun je dat nou zien vanaf die afstand….?’

Gele prent

Bij Scheveningen loopt het nog niet zoals men gewend is. Spelers proberen weer op hun oude niveau te komen, maar dat kost tijd. En als het dan niet lekker loopt, is er altijd het risico van een gele kaart. Dat ondervond Mehmet Aldogan afgelopen zaterdag uit tegen Jong Almere City. De leidsman toonde hem een duidelijke gele kaart.

Anders

Maar het kan ook anders. Geen kaarten uitdelen, maar als arbiter even je menselijke kant laten zien. Hier informeert de scheidsrechter even bij de doelman, die samen met een speler geblesseerd op de grond liggen tijdens het duel in de zaterdag hoofdklasse tussen Ter Leede en FC ‘s-Gravenzande.

Van profs naar amateurs

Hij zat als hoofdtrainer op de bank bij profclubs als FC Zwolle, Sparta, Heerenveen en FC Dordrecht: Jan Everse. Nu heeft hij de technische leiding in handen bij TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Zaterdag speelde zijn team in Nootdorp en won de bekerwedstrijd van RKDEO. Van een groot stadion naar het knusse veld in Nootdorp!

Blessure

Jordan Rolvink wilde zaterdag namens Die Haghe uithalen tegen Vitesse Delft. Voordat hij een schot kon lossen, ging hij naar de grond en voelde aan de hamstring. Foute boel en dus kon hij met de verzorger van het velde wandelen. Zijn plek werd ingenomen door Sebastiaan van der Starre.

Kapbeweging

Als je als speler een fraaie kapbeweging in huis hebt, kun je ook mooie doelpunten scoren. In de uitwedstrijd tegen Willem II toonde Nassar El Khayati weer zijn klasse. Met rechts de kapbeweging en de tegenspeler het bos in sturen en dan met links gericht uithalen. Hij bezorgde daarmee ADO Den Haag de winnende treffer in Tilburg.

‘Fantastic game’

Na de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bulgarije maakte assistent bondscoach Ruud Gullit in de kleedkamer op zijn Twitter een filmpje. Daarin liet hij weten dat hij het een ‘fantastic game’ vond.

Zaterdagavond, na de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Willem II uit, deed materiaalman Rob Ravestein van de Haagse ploeg hetzelfde. ADO Den Haag won met 1-2 en Ravestein had het ook over een ‘fantastic game’. Klik HIER voor het filmfragment van Rob Ravestein.

Poseren

Een bekerduel op de Kastelenring tussen SEV – inmiddels spelend in de vierde klasse – en het tweede team van Quick Boys. Voor de wedstrijd even met z’n alleen poseren voor de camera. De scheidsrechter en zijn assistenten en de beide aanvoerders. De tweede uitgave van de Katwijkers ging er overigens wel met de (ruime) winst vandoor.

Foto’s van de week

Het gebeurt meerdere keren in een wedstrijd. Onze fotograaf drukte gelijk af tijdens een aardig potje trek- en duwwerk. Ditmaal bij de bekerderby tussen sv Honselersdijk en de zaterdagploeg van Westlandia. En een fraaie actie van de BMT-doelman in de bekerwedstrijd tegen TAC’90 (zo).

UNA-doelman in Quick-shirt

Heeft Quick een nieuwe doelman? Nee hoor, want dit is de keeper van UNA. Die had alleen een zwart tenue mee en dat mocht natuurlijk niet van de scheidsrechter. Hierdoor moest hij een tenue van Quick lenen. Wellicht dat hij daarom zo goed keepte, want hij bleek niet te passeren door de Haantjes.

Ook collega in beeld

Ook de collega van de UNA-doelman kwam ongewild extra in beeld. Jari Puister kreeg bij een overtreding niet alleen een strafschop tegen, maar ook de rode kaart voorgehouden. Pijnlijk, want Puister was goed op dreef in het doel van de Haantjes.

Bijzonder moment

ADO Den Haag baarde op de valreep van de transferperiode opzien door het binnenhalen van Ricardo Kishna. Afgelopen zaterdag moest hij nog op de bank beginnen. Maar in de tweede helft, nadat de moegestreden Hooi naar de kant was gekomen, was daar dan toch het moment dat Kishna – gehuurd van van Lazio Roma – zijn eerste speelminuten mocht maken voor ADO Den Haag. Hij zorgde ook voor de pass op El Khyati waaruit de 2-1 viel.

Routine

Het bekerduel tussen BMT en TAC’90 zondag was af en toe hectisch. Goed dat de KNVB een geroutineerde scheidsrechter op het duel had gezet. Andrew Westenbroek hield de touwtjes kort en daardoor het duel bekwaam in handen, daarbij terzijde gestaan door twee neutrale – ook door de KNVB aangestelde – assistenten.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: Aad van der Knaap, Ron Heinen, Sander de Hollander, Rik Driessen, Pieter Vermeer, Dick Hartman, Eric de Wit, Hein Kerklaan, Philip Bras en Marcel de Kler)

Zoeken

Back to Top