OP EN ROND DE VELDEN

Nieuws, Op en rond de velden Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 781

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij komen op de dinsdag!

Bob Kootwijk

Bob Kootwijk was de afgelopen veertien dagen met zijn team Fosa Juniors uit Madagaskar op trainingskamp in Nederland. Er werd getraind op HBS, keurig geregeld door André Wetzel. Er werd niet alleen getraind, maar ook gespeeld en niet zonder succes.

Winst

Vier oefenduels leverde ook viermaal winst op. HVV, HBS, Westlandia werden verslagen en afgelopen vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion moest ook het beloftenteam van ADO Den Haag van coach Virgilio Teixeira eraan geloven. Zeer tot genoegen van Bob Kootwijk.

Kijken

Naast trainen en het spelen van oefenwedstrijden werd er ook naar voetbal gekeken. Zondag was de complete selectie te gast bij ADO Den Haag. Daar zagen zij de thuisploeg na rust op gelijke hoogte komen met Ajax. En daar waren de spelers van Fosa Juniors blij mee, getuige hun daverend applaus bij die gelijkmaker!

Namen

Het verkrijgen van namen van het team uit Madagaskar was afgelopen vrijdag geen gemakkelijke opgave voor onze verslaggever. ,,Ik kreeg alleen de voornamen op een briefje. De achternamen waren zeer exotisch, waar ook de vingers over mijn toetsenbord zouden struikelen…..”, liet hij aan de redactie weten. En dus hield hij het inderdaad maar bij de voornamen!

Even terug

Hij stond zaterdag plots weer in het doel van Vitesse Delft: Marco Bergen Henegouwen, tegenwoordig keeperstrainer bij de ploeg van trainer Peter Klomp. Doelman Jay Veenman raakte geblesseerd toen een speler van TAC’90 wat hard op hem was ingelopen. Na een half uur spelen moest de keeperstrainer Bergen Henegouwen onder de lat. Prompt kreeg hij, door een misverstand in zijn defensie, een bal om de oren!

Sportstad

John Blok speelt woensdag – ook in het Cars Jeans Stadion – voor de beker tegen Ajax. Een beetje zuur plaatste hij de opmerking: ,,Ajax kon in Werkendam, Urk en Sneek wel op een amateurcomplex worden ontvangen, maar in sportstad Den Haag lukt dat helaas niet.” De wedstrijd begint woensdag om 18.30 uur.

Kaartverkoop

Afgelopen week vond de voorverkoop plaats bij Scheveningen. Dat gebeurde voor de Scheveningers al op de clubavond op donderdag en ‘het publiek’ kon zaterdag van tien tot twee uur terecht in de kantine. En daar werd ook gretig gebruik van gemaakt. Wel ‘effe’ legitimatie meenemen……!

Hoofdveld

Het hoofdveld lag er zaterdag troosteloos bij. De vele regen had het nieuwe kunstgrasveld geen goed gedaan. De korrels waren naar de oppervlakte gekomen en het was, omdat het veld nog kletsnat was, niet meer voor zaterdagmiddag te verhelpen. En dus ging het duel tegen ASWH er al op vrijdagmiddag af. Spits Tim Peters ging even een kijkje nemen op ‘zijn’ hoofdveld.

Trainen

Niet voetballen, dan toch maar trainen…. op gras op sportpark Houtrust. Voorbereiden op het duel tegen Ajax voor de beker. Dan weer wel op kunstgras. Niet op Houtrust, maar in het stadion van ADO Den Haag.

Vervanger

Scheidsrechter Simeon Calvert meldde zich af voor het bekerduel tussen HVC’10 en Deltasport omdat hij een lelijke smak had gemaakt en dus niet kon fluiten. En dus moest er snel een vervanger komen. Scheidsrechter Schuitemaker stond aangesteld bij OFB-Zuiderpark, maar dat duel werd afgelast. Vrouwlief had al plannen voor een bezoek aan IKEA of Alexandrium, toen om twaalf uur in Ridderkerk de telefoon ging. Schuitemaker stapt toch in de auto en reed vanuit Ridderkerk naar Hoek van Holland.

Maar daar wist men zich niet goed raad met de nieuwe KNVB App. Hoe moet je een formulier invullen bij een vervangend scheidsrechter? Voor Schuitemaker zelf viel het ook niet mee. Regen, uiteraard geen paraplu, na de theepauze moet zelfs z’n bril af én hij mocht afrekenen met een aantal zich irritant gedragende spelers (Deltasport), die behoorlijk meer verdienen dan de arbiter met zijn schamele reiskostenvergoeding. Alleen hierom al verdient scheidsrechter Schuitenmaker een groot compliment, namelijk dat hij een lastige invalbeurt toch naar behoren afwerkte.

Neem je tijd!

Een speler van HVV was even geblesseerd. Natuurlijk de verzorger er snel bij. ‘Hier jongens drink dit maar rustig even op, ze wachten wel….”.

Buiging

DHC moest op eigen veld genoegen nemen met een punt in de streekderby tegen RKAVV. Frank de Lange kijkt er toch wat vreemd van op, dat scheidsrechter Zeeman uit het verre Sneek zelfs een buiging voor hem maakt….. In werkelijkheid had de leidsman ‘een vuiltje in zijn oog’.

Pers

Ook in de top van het amateurvoetbal hoort het erbij. Na afloop van een wedstrijd de pers te woord staan. Hier doet Brandon Richardson zijn verhaal na het duel van zijn ploeg in Delft tegen DHC tegen AD-verslaggever Hans Beukema.

Sterkte

De jeugd van Westlandia wandelt met het eerste zondagteam het veld op voor de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Eén van de pupillen lijkt zijn medespeler gerust te stellen: Schouderklopje en ”ik sleep je er wel doorheen hoor..”

Kusje erop? (1)

De speler van VELO (zo) is even aangeslagen in het duel bij sv Honselersdijk. De scheidsrechter: ,,Gaat het jongen, kusje erop?”

Kusje erop? (2)

Colin Venema van Wippolder wijst aan zijn verzorger waar het pijn doet. Ook hier van de verzorger: ,,Kusje erop?” Vervolgens wandelt Venema met de verzorger geblesseerd weg.

Blije trainers

Succes maakt je blij. Of je nu trainer bent in het betaald- of het amateurvoetbal. Trainer Mario Koswal van de zondagploeg van TAC’90 is blij met het eerste succesje, het halen van de volgende bekerronde. Fons Groenendijk ging direct na afloop van het duel tegen Ajax uit zijn dak. Een punt gepakt tegen zijn oude club, waar hij als speler én trainer fungeerde.

Bedankt

Een wederzijds bedankje. Het publiek in het Cars Jeans Stadion bedankt de spelers van ADO Den Haag met een applaus na vooral een boeiende tweede helft en de spelers bedanken het publiek voor de support tijdens de wedstrijd.

Sproeien

Voor de wedstrijd van HBS tegen Quick’20 werd het kunstgrasveld nog even besproeid. Tot vermaak van de jeugdspelers die even later met de teams het veld zouden oplopen. En bij de entree op het veld werd daar nog even over nagepraat…………

Zon

Na dagen met veel regen, was het prettig dat zondig het zonnetje zich liet zien tijdens de wedstrijden. Sommigen nemen een pet mee van huis, anderen – die een pet vergeten zijn – houden hun hand voor de ogen en weer anderen knopen gewoon een zakdoek op hun hoofd……Fraai tafereel bij de bekerontmoeting tussen TOGB en RKDEO.

Kinderachtig?

Bij de genoemde wedstrijd tussen TOGB en RKDEO moest na tien minuten in de tweede helft de teamleider van TOGB van het veld af van scheidsrechter Ferreira. Een geblesseerde speler van TOGB mocht het veld nog niet betreden van de arbiter. Menco riep daarop: “Lekker bezig scheids” en mocht vervolgens achter de omheining plaatsnemen.

Nieuwe shirts

De bekerwedstrijd tussen van sv Den Hoorn tegen Oliveo begon tien minuten later. Voor de selectie van Oliveo waren nieuwe shirts beschikbaar, maar de genummerde tricots pasten niet om de schouders van de juiste spelers. Er moest onderling van shirts geruild worden terwijl op het digitale wedstrijdformulier m(DWF) dus andere nummers waren vermeld. Het veranderen van de nummers op het (m)DWF leverde de nodige problemen op. In afwachting van de aftrap werd er op verzoek van de mannen uit Pijnacker tenslotte maar een teamfoto gemaakt.

‘Spion’

Onder de toeschouwers bij het duel in Den Hoorn zat ook een ‘spion’ van BMT te kijken. Trainer John de Wit. Zijn ploeg speelt over veertien dagen tegen sv Den Hoorn, vandaar zijn aanwezigheid als spion voor de blauw-witten. Het is de vraag of hij veel wijzer is geworden.

Ramp

Het is tegenwoordig voor de verslaggevers en fotografen bij het ‘lagere’ amateurvoetbal een ramp om de namen van de spelers te achterhalen. In het verleden volstond een print van het wedstrijdformulier. Dat kan nog steeds, dus een vriendelijk verzoek aan de thuisspelende clubs om zo’n exemplaar beschikbaar te hebben voor de media.

Na afloop van het duel tussen sv Den Hoorn en Oliveo kon de scheidsrechter geen verbinding met zijn smartphone maken. ‘Hij zou dat thuis wel regelen’. Het betekende ook dat het wedstrijdformulier niet via Sportlink (KNVB) beschikbaar was. Onze verslaggever werd op het laatst ‘gered’ door de wedstrijdsecretaris van sv Den Hoorn. Via haar telefoon konden de namen alsnog overgenomen worden. Hulde voor deze hulp!

Ander shirt

Scheidsrechter Ramon Westhoff uit Rotterdam begon de wedstrijd tussen DVV delft en Wippolder in een geel scheidsrechtersshirt. Na de pauze verscheen dezelfde arbiter in het aloude zwarte tenue!

Sponsor

Hé, daar dook ineens op sportpark Kerkpolder een bekende sponsor op; een sponsor, die ook de kleding verzorgt van onze verslaggevers en fotografen!

Wisseling

Voorafgaand aan het duel tussen ADO Den Haag en Ajax was er op het veld een wisseling van de wacht. Directeur Mattijs Manders nam het woord, bedankt Kyocera-manager Etienne Hendriks voor de steun als naamgever gedurende zeven jaar van het stadion. De sleutel werd symbolisch overhandigd aan de nieuwe naamgever: Cars Jeans Stadion.

Foto’s van de week

,,Ik moet die bal koppen”, denkt een speler van HVV, ,,maar eigenlijk is dat niet mijn favoriete bezigheid…..”

En de speler, die hier flink in de mangel zit bij het duel tussen DSO en BVCB. Het werd trouwens toch niet zo’n leuke middag op sportpark Bentwoud voor DSO. Een slechte generale voor de ploeg van trainer Faizel Soekhai voor de competitiestart van volgend weekend.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: Aad van der Knaap, Franca Dobbe, Eric de Wit, Ton Beije, Alex Pronk, Angelo Blankespoor, Tom Scholten, Sander de Hollander, Cor Spruijt, Hans van der Valk, Ron Heinen, Wouter Dill en Glenn Duijzer)

Zoeken

Back to Top