OP EN ROND DE VELDEN

Nieuws, Op en rond de velden Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 600

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij. Normaal op de dinsdag, maar nu voor eenmaal op de woensdag!

Scorebord SVH

En weer een hoogtepunt bij SVH. En prachtig elektronisch scorebord werd onthuld door Ineke Ballemaker, directielid van Sir Winston Leisure Center. Het was een drukte vanjewelste aan de ‘Haagse’ Noordweg. Een drumband, ballonnen en een nieuw scorebord – beschikbaar gesteld door Sir Winston Fun & Games – en de start van de nieuwe lessen van voetbalschool De Nieuwe Burcht, ook allemaal in een keurig tenue.

Nieuw shirt

Uit handen van DSO-voorzitter Pim Koenen kreeg het nog oudste spelende lid van de Zoetermeerse club, Piet van Dam sr., symbolisch het nieuwe shirt overhandigd. DSO heeft na enkele jaren afscheid genomen van haar kledingsponsor en heeft met het aangaan van een contract bij een nieuw sportmerk ook een nieuw, verfrissend tenue gekregen. In januari 2018, het jaar dat sv DSO het 90 jarig jubileum zal vieren, zal de gehele vereniging overstappen op het nieuwe tenue.

Zuur

Het voetbalseizoen is afgelopen weekend ook weer begonnen voor de standaardteams vanaf de eerste klasse. Zuur was het voor Dennis Lubout. Hij moest toekijken hoe zijn club GDA nipt onderuit ging bij RKDEO. Een door hem zwaar aangevochten straf van twaalf maanden. Triest, het wordt nog een lang seizoen! Sterkte Dennis!

Pupil van de week

Natuurlijk waren ze er weer. De één duidelijk aanwezig, de ander wat timide. De pupil van de week.

Speaker

De vaste speaker bij RKDEO, Dick den Hollander, was afwezig. Zijn plaats werd tijdelijk overgenomen door de geblesseerde selectiespeler Richard de Koning.

Teambuilding

De andere Nootdorpse club hield een teambuildingsbijeenkomst. Aangeboden door de Businessclub, een BBQ ter afsluiting van de voorbereidingsperiode én het aanbieden van het eerste exemplaar van de presentatiegids 2017-2018.

Pascontrole

Scheidsrechter Ben van der Poel uit Spijkenisse controleerde vooraf bij Concordia-Wippolder de spelerspasjes met zijn telefoon. Overigens was de telefoon niet van hemzelf, die was hij vergeten…..!

Telefoon

Over de telefoon gesproken. Ook oud-Concordia-voorzitter Tinus Vernooij was als toeschouwer bij de wedstrijd aanwezig. Maar nu had hij even geen oog voor het voetballen, de telefoon vroeg alle aandacht!

Zoek de bal

In het kader van ‘zoek de bal’…..

Blessure

Tristan Croes van Wippolder heeft een blessure opgelopen aan zijn nek. Niets aan de hand, even de spuitbus erop. Die gebruiken we toch op alle plekken.

Aanvoerdersband

De Pupil van de Week bij het duel Concordia-Wippolder kreeg na afloop nog een bijzonder presentje. Hij kreeg in de bestuurskamer van Concordia de speciaal gemaakte aanvoerdersband.

Hulp

Scheidsrechter Marcel van Ekelenburg krijgt hulp van Die Haghe-verzorger Raymond Beekhuizen. De arbiter krijgt altijd wel een keer tijdens de wedstrijd de volle aandacht!

Andersom

Normaal staat het publiek naar de spelers te kijken. Bij Ariston’80-Quick Steps was dat zaterdag toch even anders. De spelers stonden naar het publiek te kijken. Waarom? Geen idee.

Blij

Trainer Dick Hooning was zo te zien heel blij. Hij ging uit zijn dak, de eerste drie punten zijn binnen. Ook zijn spelers vierden een treffer, al lijkt de één minder gecharmeerd van een vette zoen, dan de ander!

Vlag

Ook een assistent-scheidsrechter mag genieten van het zonnetje langs de lijn. Maar wel duidelijk, de vlag omhoog of naar beneden, niet halverwege….

Sloot

Een bekend tafereel bij veel wedstrijden waarbij de bal regelmaat in de sloot verdwijnt. Gelijk er achteraan voordat hij foetsie is. Met zo’n lange hengel moet dat een koud kunstje zijn. Een echte verenigingsman, die zuinig is op het materiaal, ook hier bij Wilhelmus.

Elleboog

Een tafereel dat regelmatig langs zal komen. Op TV was er lange tijd de rubriek ‘De elleboog’. Onze fotografen waren dit weekend ook alert. Bij het duel ADO Den Haag-Sparta en bij sv Nootdorp-Swift.

Maaskant

Robert Maaskant had aangekondigd voorlopig afstand te nemen van het voetballen. Toch duikt hij al weer regelmatig op bij FOX Sports. Zaterdag was hij bij ADO Den Haag-Sparta, hier met trainer Alex Pastoor. Als de muntjes rinkelen, dan is de interesse voor voetbal weer snel aanwezig…….

?

Wat is daar nu gaande voorafgaand aan de wedstrijd van Maasdijk tegen GDA (za)? En wat staat er voor de spelers opgesteld? Wij hebben geen idee!

Krukken

ADO-speler Ricardo Kishna kwam ook kijken naar zijn ploeg tegen Sparta. Hij liet zich voor de wedstrijd even zien op de loopbrug, wel op krukken. Eerst een operatie en dan een herstel van enkele maanden. Triest!

Kusje erop!

En nog ééntje uit onze serie ‘Kusje erop?

Supporters

Toch nog even terug naar vorige week woensdag. Scheveningen tegen Ajax in het Cars Jeans Stadion. Ze zaten er uitbundig: de Schollekoppen, de vaste supportersgroep van Scheveningen. Logisch dat de spelersgroep hún supporters na afloop gingen bedanken!

Blij en teleurgesteld

Deze jonge Scheveningen-supporter had er vooraf nog een goed gevoel over. Uitbundig zwaaide hij met zijn Scheveningen-das. Na afloop was hij toch een beetje teleurgesteld…..

De ‘Jollen’

Natuurlijk waren ze ook in het stadion. Ze hebben gewerkt bij beide clubs, zowel bij Ajax als bij Scheveningen: Cock en broer Martin Jol. Echt vrolijk keken ze niet!

Mindere start

De trainers met elkaar in gesprek, Marcel Keizer van Ajax en John Blok van Scheveningen. Beide trainers kenden een tegenvallende competitiestart. Na het bekerduel pakte Scheveningen knap de winst in Sneek, met Ajax ging het minder in de Arena, verlies tegen Vitesse. Scheveningen dus op weg naar de plaats waar het thuishoort, crisis bij Ajax.

Shirtje ruilen

Barry Rog had een fijne avond vorige week woensdag in het Cars Jeans Stadion. Hij scoorde niet allen de enige treffer van Scheveningen tegen Ajax, maar hij bemachtigde ook een shirtje van Ajacied Luis Orejuela, dat hij dan ook graag wilde tonen. En…er was volop belangstelling van de media voor hem.

Complimenten

Scheveningen kreeg in de persruimte, waar Kees Wenneker zich namens de club een prima gastheer toonde, volop lof. Er was veel pers aanwezig en men roemde de wijze waarop de thuisploeg het opstellingenformulier had gepresenteerd.

Sterke verhalen

Om af te sluiten nog één uit de categorie ‘sterke verhalen’. ,,Dit is nog maar een lullig glaasje, vroeger kreeg je bij onze club zulke pullen….”

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: Angelo Blankespoor, Sander de Hollander, Franca Dobbe, Alex Pronk, Ton Beije, Ron Heinen, Eric de Wit, Fred Reuling)

Zoeken

Back to Top