OP EN ROND DE VELDEN

Achtergrond, Nieuws, Op en rond de velden, Voetbalnieuws Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 511

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij op de dinsdag.

Terug

En daar was hij opeens weer in het shirt van SVC’08. Liam de Ruiter. Hij was gestopt, maar het begon toch weer te kriebelen. Dus eerst beetje trainen, weer wat serieuzer trainen en vervolgens je rentree maken in de hoofdmacht. Het duel werd gestaakt vanwege een blessure van de arbiter. Voor Liam de Ruiter ook mooi om erin te komen met een ‘half wedstrijdje’……..

Ballet

Mehmet Aldogan met een wel heel hoog opgeheven been in het duel van zijn club Scheveningen tegen Magreb’90. Mocht het voetballen ooit voorbij zijn, dan is er wellicht nog een carrière als balletdanser.

Compliment

Waar de scheidsrechter bij Voorschoten’97-SVC’08 voortijdig moest afhaken wegens een blessure, was er bij Nieuwkoop-HVC’10 een groot compliment voor arbiter Marcel van Ekelenburg uit Naaldwijk. Onze reporter meldde: ,,Een verademing hoe zo’n man een wedstrijd in de tweede klasse aanvoelt, niet met kaarten wappert en vervolgens van geen enkele speler commentaar krijgt. Die begrijpen ook wel dat je zo’n weekendaanbieding met twee handen moet aangrijpen. Eindelijk een scheids die hen en het voetballen begrijpt. Complimenten voor Van Ekelenburg.”

Vertraging

Een andere collega-scheidsrechter zat zaterdag onderweg op hete kolen. Arbiter Boringa was vanuit Leeuwarden (!) onderweg naar ‘s-Gravenzande waar hij was aangesteld als leidsman bij het duel tussen FC ‘s-Gravenzande en FC Rijnvogels in de Hoofdklasse. Boringa kwam vast te zitten in de file en daardoor kon hij – met een vertraging een half uur – pas later het beginsignaal geven op het Juliana Sportpark.

Drukke functie

langs de zijlijn bij Vitesse Delft – XerxesDZB: Trainer Peter Klomp – coach Peter Klomp – administrateur Peter Klomp. Een veel omvattende functie.

Een pingel in beeld

Iliass Daoudi van Vitesse Delft balt zijn vuist: ‘Yes, een strafschop beslist de referee’. Vervolgens pakt scheidsrechter Roozeboom het rood en kan veroorzaker Marciano van Homoot (XerxesDZB) vertrekken. René de Graaf weet wel raad met die pingel en doelman Björn Benard (ex-DSVP, ex-sv Nootdorp en ex-Scheveningen) treurt!

Andere taak

Normaal staat hij bij zondag Derde Divisionist Westlandia tussen de palen. Edgar Leerdam. Nu hij geblesseerd is had hij zondag een andere taak. Voor de wedstrijd zette hij de jeugd op de juiste plaats voor de opkomst van de spelers!

Het muntstuk

Mooie story bij aanvang van het duel tussen DVV Delft en Olympia. De pupil van de week bij die wedstrijd:

Regels

Er zijn regels bij de KNVB voor de fotografen. Waar mag je gaan zitten en waar niet. De clubfotograaf, een dame in dit geval, van HVV hercules zorgde voor veel hinder en ergernis bij supporters van sv Loosduinen. Zij fotografeerde niet vanaf één plek, maar liep continue langs de lijn om ‘zo dicht mogelijk op de situatie’ te zijn. En dat mag echt niet volgens de KNVB-regels!

Omroeper

Bij veel clubs worden voor de wedstrijd keurig de opstellingen omgeroepen. Ook BMT, tegenwoordig al spelend in de zondag eerste klasse, hebben zij daar ook een vaste man voor!

Rugnummer

Over BMT gesproken. De doelman heeft doorgaans het rugnummer 1 op zijn rug staan. Soms een heel ander nummer. Maar wat stond er nu op de rug van BMT-doelman Dougukan Boyla? Lekker voor de aanwezig media.

Kusje erop?

Weer één uit de serie ‘Kusje erop?’ Scheidsrechter Michel de Waal uit Zaandam stelt die vraag hier aan sv Den Hoorn-verdediger Vincent Plichta.

Achtervolgers

Maak je een doelpunt, krijg je gelijk een horde spelers achter je aan. Arda Genc springt in de lucht na zijn openingsdoelpunt. En dan stormen je medespelers op je af.

Oude club

Chris Treling, hij pakte daags tevoren weer drie punten met Naaldwijk, ging zondag een kijkje nemen bij zijn oude club BMT. Na afloop een babbeltje met zijn opvolger, die inmiddels al weer wat jaren bij de club zit en de ene promotie na de andere meemaakt, John de Wit.

Moeilijke middag

Ook zij hadden gezien, dat scheidsrechter Michel de Waal geen gemakkelijke middag had op sportpark Escamp II bij BMT tegen sv Den Hoorn. Wel een strafschop voor sv Den Hoorn, daarna weer niet. Trainer Ronald Hes was niet echt blij met deze arbiter…en ook niet met het verslag op onze website! En ook dat mag, sans rancune!

Ten onrechte

Scheidsrechter Kaijen achtte het noodzakelijk om bij het duel tussen DSVP en Gerben van Rossum zijn tweede gele en dus de rode voor te houden. En dat, terwijl zelfs de tegenspelers constateerden dat hij zuiver de bal speelde…….En toch moest Van Rossum teleurgesteld afdruipen.

Ook zijn trainer John de Letter moest in dat duel de dug-out verlaten en het duel verder vanachter de afrastering volgen……

Trieste aftocht

Het was vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion een trieste aftocht voor Zoï van de Ven, speelster van Excelsior/Barendrecht. Haar team verloor, maar zelf moest zij per brancard richting kleedkamer met een fikse knieblessure.

Blijdschap

De spelers van ADO Den Haag konden zaterdagavond hun geluk niet op. Door een late treffer van Tom Beugelsdijk ging de Haagse ploeg er met de drie punten vandoor en staat het nu fraai in het linker rijtje. En die vreugde werd na afloop gedeeld met de meegereisde supporters.

Felle duels

Strijd om de punten. En dat gaat het er wel eens fel aan toe. Ook op het niveau van de Derde Divisie, zoals bij Scheveningen tegen Magreb’90 en op zondag bij HBS tegen Jong Vitesse. Op Craeyenhout wist de leidsman overigens wel gemakkelijk zijn gele kaart te vinden voor spelers van de thuisploeg. Voor de bezoekers was hij – in soortgelijke momenten – veel milder……

Oud-arbiters

En dat zagen langs de lijn in de Bosjes van Pex ook twee oud-arbiters. Hans Krouwel, ooit fluitend in de top van het amateurvoetbal en Dick Jol, ooit fluitend in de top van het betaalde voetbal.

Kwijt

,,Hè Bah, wat is dit nou weer? Zo dat ben ik voorlopig even kwijt”, moet de speler van Blauw Zwart zaterdag gedacht hebben…

Jubilaris

Er was zaterdag een jubilaris bij FC ‘s-Gravenzande. Frank Broos speelde zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht en werd voorafgaand aan het duel tegen FC Rijnvogels gehuldigd door technisch manager Ron van Meerten en bestuurslid Dirk Valstar.

Blessurebehandeling

En daar ligt de arbiter van het duel HVV Hercules-sv Loosduinen languit voor de dug-out van sv Loosduinen. ,,Wat heb ik nu aan mijn fiets hangen”, lijkt sv Loosduinen-trainer Richard Douw te denken. De scheidsrechter van dienst wordt even behandeld voor een blessure!

Media

Bij Westlandia wordt ook gedacht aan de media. Zeker voor de mannen die de wedstrijd met een camera willen volgen. Hoog en droog kunnen zij prima hun werk doen. Alle lof voor de Naaldwijkse club.

Eigen weg

Twee vrouwelijke assistenten langs de lijn. Ze weten wat ze te doen staat. Ze kiezen beiden hun eigen weg…

Ballenjongen

Ze komen ook regelmatig voorbij in deze rubriek: de ballenjongens. Het is vaak ‘lekker naar het voetballen kijken, zorgen dat er een bal bij je klaar ligt, en pas in actie komen als het nodig is…”

Toeschouwers

Bij Laakkwartier tegen RKDEO kwam oud-prof Rick Hoogendorp weer eens een wedstrijd bekijken van zijn oude club. Ooit begon Hoogendorp namelijk zijn loopbaan aan – toen nog – de Jansoniusstraat. Is is de entree aan de andere zijde: de Jan van Beersstraat.

Oude en nieuwe manager

Ook zij zagen zondag Laakkwartier het eerste punt binnenhalen. Links oud technisch manager Hans van Laar (die om gezondheidsredenen moest stoppen) en rechts tussen Frans de Canne en Ron Jansen in Jan Linkerhof, die sinds kort die functie bekleedt bij zijn ‘oude cluppie’.

Raken

,,Zo die zal ik eens flink raken op zijn achterste”, lijkt de speler van Blauw Zwart te denken in het duel tegen FC Oudewater op de Schulpwei in Wassenaar.

Passie

Ondanks dat de start van de competitie lelijk tegenvalt, is de passie er nog volop bij het technisch duo van zondag Derde Divisionist Westlandia. Mourad Mghizrat en hoofdtrainer Edwin Grünholz hebben nog het volste vertrouwen in hun ploeg!

© Haaglanden Voetbal

(Fotografen: Franca Dobbe, Frans de best, Angelo Blankespoor, Hans van der Valk, Alex Pronk, Ron Heinen, Aad van der Knaap, Pieter Vermeer, Cor Spruijt, Dick Hartman en Sander de Hollander).

 

 

Zoeken

Back to Top