OP EN ROND DE VELDEN

Nieuws, Op en rond de velden Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 780

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij op de dinsdag.

Trainers op bezoek

Zaterdag bij de topper in 1A tussen sv Nootdorp en FC ‘s-Gravenzande kwamen ook andere trainers een kijkje nemen. Op de tribune zagen wij John de Wit van BMT (achter FC ‘s-Gravenzande-voorzitter Leo van der Lans) en op de ‘loopbrug’ Maurizio Ceccucci van RKAVV.

…..én op de achtergrond, met pet en sigaar: scheidsrechter Louis Wagner als toeschouwer.

Afwezigen

sv Nootdorp kon niet in de sterkste formatie aantreden. Op de tribune zaten doelman Yannic Augustinus (geblesseerd aan de heup) en Daley Windhorst (terugkomend van een blessure).

Schouder

Pech voor Kevin Cameron van sv Nootdorp: schouder uit de kom. Verzorger/fysiotherapeut Erwin Lemmers lapt hem weer op!

Uitblinker

Een uitblinker was er zeker bij het duel in Nootdorp. De pas 17-jarige doelman Ronald Simonis van de thuisploeg, hij werd man of the match en pakte op een beslissend moment een strafschop. En dus na afloop naar de microfoon van Sportsignaal om verslaggever Hans Slootmaker te woord te staan.

Dokter in de buurt

Bij Concordia – GLZ/Delfshaven raakte Concordia-captain Martijn Overes al snel geblesseerd aan de neus. De dokter was in de buurt. Dolf Geerts, ook werkzaam in het Reinier de Graaf ziekenhuis te Delft) (met handdoek op de schouder) bekijkt het, met trainer Martijn Leonard (witte hemd) en Jan Wolfs. Overes kon verder, maar ging na het duel alsnog richting ziekenhuis.

Blij

Ook bij GLZ/Delfshaven is men blij in ieder geval een assistent-scheidsrechter ter beschikking te hebben.

Ex-BMT-er

Oud BMT-speler Olkan Gogtas is in de zomermaanden verhuisd naar Rotterdam en zou dit seizoen uit gaan komen voor Kocatepe. Die club verdween van het toneel en nu maakt hij zich op om in te vallen voor GLZ/Delfshaven.

Verzorger

Je ziet Concordia-doelman Laurens Waling denken: ,,Hadden wij nu maar een vrouwelijke verzorger….”

Broers tegenover elkaar

Twee Zoetermeerse broers stonden zaterdag tegenover elkaar: Bradley (21 jaar) en Daryl Semil (30 jaar), geboren en getogen in Zoetermeer. Nu komen ze uit voor verschillende teams. De broers begonnen hun voetbalcarrière bij DWO. Bradley doorliep zijn jeugd tot en met de C-junioren bij de club uit het Westerpark en stapte hierna over naar de B-jeugd van DSO. Na een jaar bij DSO actief te zijn geweest kwam voor Bradley de kans om naar Alphense Boys te vertrekken. Ook broer Daryl begon zijn voetballoopbaan bij DWO en maakte dezelfde overstap naar DSO. Hij speelde daar zowel in de jeugd als bij de senioren, onder andere in het eerste en tweede elftal. Daryl maakte de overstap naar Wateringse Veld/GONA om in een vriendenteam te gaan spelen, waar later ook Bradley deel van uit zou maken. Door een blessure kwam het er echter niet van dat beide broers daadwerkelijk samen hebben gespeeld. De wegen van de twee broers scheidden zich na de periode bij Wateringse Veld/GONA. Daryl vertrok naar HVC’10 uit Hoek van Holland en Bradley zette zijn voetbalcarrière voort bij SVC’08, waar hij vorig seizoen nog actief was in de eerste klasse. Na twee seizoenen hield Bradley het voor gezien bij SVC’08 en keerde hij terug bij DSO.

Beide broers weten zich gesteund door de support van vader en moeder Semil, maar nu ze uitkomen voor verschillende clubs moeten de ouders de aandacht verdelen. Ook voor hun ouders was het zaterdag dus een bijzondere dag om hun zoons tegen elkaar te zien spelen.

Lodder als ‘vlagger’

De vaste assistent-scheidsrechter van RKDEO, Michiel Bas, moest invallen bij RKDEO 3, maar was te laat terug om de vlag bij RKDEO-ROAC ter hand te nemen. Tien minuten voor tijd ging assistent-trainer Richard Lodder zich omkleden en nam de vlag ter hand. Na rust nam Michiel Bas weer zijn taak over.

Controle met telefoon

Scheidsrechter Gerrit van Sprang is dolblij met de technische snufjes van de KNVB. Met de telefoon op het veld de spelerspasjes controleren.

‘Gekke bekken’

Staande in de ‘muur’ een wedstrijdje gekke bekken trekken………

Even poseren

Voor het duel in de zaterdag vierde klas tussen sv Loosduinen en DUNO. De leidsman, zijn assistent, de beide aanvoerders en natuurlijk de pupil van de week.

Maar ook bij RKDEO-ROAC

De aftrap

“Waar wachten wij nog op…? We kunnen toch starten…!”

Knuffel

Even in de rij aansluiten voor een knuffel. En dat doen de spelers van VELO. Er was reden voor, want er werd met duidelijke cijfers gewonnen van Spartaan’20.

Meelevend

Twee Surinaamse trainers op de bank. De één bij gastheer HVV, Edmund Vriesde en de ander bij het bezoekende TAC’90, Mario Koswal. Fanatiek hun team aanmoedigend. Koswal stapte als winnaar van het veld, Vriesde had er – gelet op het spel – vrede mee!

Hoogstandjes

Bij de duels BSC’68-DSVP en DSO-HVC’10

‘Gevangen’

Hoe kom ik hier uit, vraagt Jeffrey Beukenholdt van VELO zich af.

Gezelligheid

Gezelligheid troef afgelopen zaterdag in Benthuizen. Maar dan wel voor gastheer BSC’68, dat DSVP met 2-0 in bedwang hield.

Opkomst en afgang

De opkomst van Westlandia voor het duel in Heemskerk bij ADO’20. De sfeer zat er in.

Het einde voor doelman Jari Duijvesteijn was minder leuk. Hij moest per brancard van het veld en met de ambulance richting ziekenhuis.

Kusje erop?

Op de valreep, in onze rubriek ‘kusje erop?’ In dit geval dubbel werk.

© Haaglanden Voetbal

(Fotografen: Franca Dobbe, Cor Spruijt, Sander de Hollander, Ron Heinen, Eric de Wit, Alex Pronk en Frans de Best)

Zoeken

Back to Top