OP EN ROND DE VELDEN

Nieuws, Op en rond de velden Geen reacties op OP EN ROND DE VELDEN 610

Op en rond de velden. Er gebeurt veel tijdens een voetbalweekend. Opmerkelijke gebeurtenissen, jubilerende spelers, opvallende wedstrijden of toernooien, emoties, trainers, geel en rood en zomaar opmerkelijke foto’s. Haaglanden Voetbal laat het wekelijks nog een keer voorbij komen op de dinsdag!

Speciale shirts

AZ verscheen bij de warming-up voor het duel tegen ADO Den Haag in speciale shirts met een afbeelding van de talentvolle Calvin Stengs. De18-jarige vleugelspeler scheurde vorig weekend tegen PSV (3-2 verlies) zijn voorste kruisband af en komt dit seizoen niet meer in actie. ADO Den Haag speelde voor het eerst in het ‘derde’ tenue: een geel shirt met groene kraag, groene broek en gele sokken. Tot vreugde van veel Haagse fans.

Wesley Verhoek

Wesley Verhoek kreeg afgelopen week eindelijk officieel toestemming van de KNVB om voor DHC uit te komen. Het is te hopen, dat Rob de Lange, die Verhoek als een aanwinst beschouwt, veel gebruik van de ex-prof kan maken. Zaterdag in het bekerduel tegen Ter Leede uit kon Verhoek het duel niet afmaken. Hamstringproblemen verhinderden dat. Trainer Rob de Lange verwacht Verhoek er weer snel bij te hebben.

Geen team voor WateringseVeld/GONA

Afgelopen zaterdag stond ook het oefenduel op het programma tussen sv Maasdijk en WateringseVeld/GONA. Het duel werd echter niet gespeeld. Trainer Patrick Fieret van Maasdijk: ,,De tegenstander had afgebeld, te weinig spelers beschikbaar,……” WateringseVeld/GONA eindigde het vorige seizoen ook op die manier, vaak te weinig spelers. Nu, met de nodige inbreng van oud-Haaglandia/Kranenburg-spelers, zal het toch beter moeten gaan! En dat zou vanavond moeten gebeuren. Dan staat het thuisduel tegen TAC’90 zo op het oefenprogramma!

25 Mei-bokaal

Zaterdag was er bij DUNO weer de strijd om de 25 Mei-bokaal. De wat? Wat is er ook alweer bijzonder aan deze wedstrijd en waarom wordt-ie gespeeld? Op 25 mei 2013 voltrok zich een historische gebeurtenis. DUNO 1 en Hellevoetsluis 1 speelden toen de tweede beslissingswedstrijd in de nacompetitie tegen elkaar, nadat een week eerder Hellevoetsluis nipt had gewonnen. In een krankzinnig duel dat velen nimmer zullen vergeten won DUNO met 5-4 en daarna ook nog eens met strafschoppen. Het was toen even onvergetelijk als sportief.

DUNO en Hellevoetsluis hielden aan die beide confrontaties niet alleen veel doelpunten over, maar ook een geweldig feestelijk contact. De besturen van DUNO en Hellevoetsluis hebben daarom afgesproken dat jaarlijks om de 25-mei-bokaalwordt gespeeld door de eerste en tweede teams. Als een mooie herinnering, en omdat het zo goed klikte. Het ene jaar uit, het jaar daarop thuis. Dit jaar voor de vierde maal. DUNO speelde thuis en speelde met 0-0 gelijk. Via strafschoppen kwam de bokaal weer in handen van Hellevoetsluis.

Nostalgie (toernooi)

Nostalgie ten top afgelopen zaterdag aan Het Kleine Loo op het VUC-terrein. Goed dat Rob Pronk van de Haagse Voetbalhistorie ieder jaar het initiatief daartoe neemt. Eens was er de Oude Haagse Glorie voor de jaarlijkse reünie: een toernooitje en een feestavond. Ook zaterdag was het weer goed druk. Liefst 54 teams van niet meer bestaande clubs deden mee en als slotstuk speelde oud-Tonegido tegen oud-Haaglandia. Dat de Voorburgers met 3-1 wonnen was niet zo belangrijk!

BOAL-Toernooi

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus vond op het ‘s-Gravenzandse Juliana Sportpark de 4e editie van het BOAL International U14 Tournament voor spelers onder 14 jaar plaats. FC ‘s-Gravenzande was er weer in geslaagd om een aansprekend deelnemersveld uit zeven landen samen te stellen, wat leidde tot een toernooi dat van begin tot eind boeiend was.

Ook de Nederlandse top drie was aanwezig op het toernooi. Ajax en Feyenoord presteerden teleurstellend met respectievelijk de zevende en twaalfde plaats in de eindrangschikking. PSV haalde daarentegen de finale. FC ‘s-Gravenzande zelf, deelnemend met een een jaar ouder team dan de BVO’s, presteerde juist boven verwachting. Na de troosteloze laatste plaats vorig jaar, werd nu beslag gelegd op de vijfde plaats. Borussia Dortmund ging met de hoogste eer strijken.

Complimenten aan FC ‘s-Gravenzande voor de organisatie van zo’n groots toernooi. Hoeveel van de aanwezig talenten zien wij over enkele jaren terug in het betaalde voetbal? Ook alle eer naar al die vrijwilligers van de club en gastgezinnen!

Emotie / inconsequent

Voor Wilfried Kanon werd het zaterdag in Alkmaar een drama. Hij kreeg een gele kaart en even later ging hij de strijd aan met Ron Vlaar bij een hoekschop van AZ. Hij hield Vlaar vast en arbiter Makkelie gaf weer geel en een strafschop tegen aan ADO. Voor Kanon zat het duel erop. Hevig geëmotioneerd zocht Kanon onder begeleiding de kleedkamer op. Hoe inconsequent het nationale scheidsrechterskorps omgaat met dit soort situaties werd zondag weer duidelijk. Soortgelijke situaties bij Excelsior-Feyenoord en Ajax-Willem II werden met de mantel der liefde bedekt, met andere woorden, de scheidsrechter deed alsof hij niet zag…………

Staande coachen: passief en actief

Nog even dan gat het seizoen weer beginnen. Met alle spanning die daar aan vastzit, ook voor de trainers. Vaak staan ze voor de dug-out, in het vak dat zij mogen betreden. Soms gewoon staan, toekijken wat hun manschappen doen, zoals Martin de Mooij (Oliveo) en John de Letter (DSVP) deden……………..

en soms actief coachend, zoals Bas Steffens (Forum Sport) en Edmund Vriesde (HVV)………….

Wout Pronk: ,,zo’n beker”!

Afgelopen week vond ook weer het traditionele IM Jan Pronk-toernooi bij PGS/Vogel plaats. Jan Pronk die veel heeft gedaan voor de club op Ockenburgh. De kleedkamers en terreinen in orde maken en jarenlang als club scheidsrechter fungerend.

Traditiegetrouw reikte ook nu weer zoon Wout Pronk (ook oud-trainer van de club) de grote beker uit. Voordat hij de beker aan de captain van Wilhelmus (dat sv Houtwijk in de finale klopte) zou uitreiken, hield Pronk een korte speech. Ton Oppers van PGS/Vogel (achtergrond) denkt er het zijne van (‘dat verhaal ken ik al’). Zou Wout Pronk het hier over de grootte van de beker voor de winnaar hebben? ,,Het is z’oooooooooooon grote beker………”

En vervolgens had Wout Pronk ook gelijk. Het is inderdaad een ‘joekel’.

Rood voor Jordy Brouwer

Voor Jordy Brouwer was het bij Ter Leede een minder fortuinlijke wedstrijd. DHC verloor niet alleen de bekerstrijd en mist daardoor een mogelijke confrontatie met een betaald voetbalclub, maar Brouwer kreeg ook nog eens tweemaal geel voorgehouden. En dat betekende dus een voortijdige aftocht voor de oud-prof van Ajax, Liverpool en ADO Den Haag.

Kopbal

Soms moet je je als speler in allerlei bochten wringen om bij een bal te komen. Zeker als het om een kopbal gaat. Deze speler van VELO doet in het oefenduel tegen TOGB het uiterste om toch bij de bal te komen………..

© Haaglanden Voetbal

(Fotografen: Frans de Best, Fred Reuling, Philip Bras, Ron Heinen, Aad van der Knaap, Pieter Vermeer, Marcel Commers en Sander de Hollander)

Zoeken

Back to Top