Oud-speler Maarten Trommel (80) overleden

Na een lang ziekbed is 5 april oud-speler van ADO en SHS/Holland Sport overleden. Hij bereikte de leeftijd van 80 jaar.

Maarten Trommel kwam in de zomer van 1958 naar ADO. Hij maakte samen met Wim Waasdorp de overstap van VIOS naar het Zuiderpark. In het tweede elftal manifesteerde Maarten Trommel zich als een schutter van formaat. Hij was een traag en wat laconiek ogende middenvoor, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kon. Hij beschikte over een goede techniek en ontpopte zich door zijn overzicht als een kansenruiker. In het seizoen 1961-1962 kende Maarten Trommel onder trainer Rinus Loof zijn beste ADO-jaar. Hij speelde het merendeel van de wedstrijden, waarin hij tot dertien treffers in de Eredivisie kwam. In totaal speelde Maarten Trommel 47 competitiewedstrijden in ADO 1 en scoorde daarin zeventienmaal.

In de voorbereiding van het seizoen 1962-1963 leek Maarten Trommel zich in de gunst van de nieuwe trainer Ernst Happel te spelen. Hij scoorde regelmatig, maar toen de competitie begon bleek voor hem geen (vaste) basisplaats weggelegd. Wel scoorde hij nog in de competitie- en bekerwedstrijden, waarin hem nog speeltijd werd gegund. Toch wilde Happel ADO vernieuwen, hetgeen leidde tot de opzienbarende ‘Grote Schoonmaak’, die veel rumoer veroorzaakte. Spelers als Cock en Mick Clavan, Hennie den Engelse en Maarten Trommel verhuisden naar stadgenoot SHS. Verder vertrok bij ADO Guus Haak naar Feyenoord en Carol Schuurman naar DHC. ADO haalde Lambert Maassen (PSV), Hassie van Wijk (De Volewijckers), Kees Aarts (Willem II) en Freek van der Lee (Sparta) binnen als nieuwelingen.

SHS speelde onder trainer Denis Neville een vooraanstaande rol in de Eerste divisie en was zelfs enige tijd koploper. Het werd echter in eerste instantie voorbijgestreefd door Sittardia, dat kampioen zou worden. Dan nog leek er voor SHS geen vuiltje aan de lucht, omdat ook nummer twee zou promoveren naar de Eredivisie. In de slotfase van de competitie gooide het toen kersverse Telstar (fusie van de profafdelingen van Stormvogels en VSV) roet in het eten. Op een volgepakt Houtrust verloor SHS – ondanks doelpunten van Ger Hup en Maarten Trommel – met 2-3 van de club uit Velsen. Telstar werd tweede en promoveerde, SHS eindigde als derde en kwam een punt te kort.

De volgende seizoenen eindigde de inmiddels van SHS tot Holland Sport herdoopte club van Maarten Trommel achtereenvolgens als dertiende, elfde en derde. Sinds 1966-1967 was Cor van der Hart trainer van de club van Houtrust. In het laatste seizoen, dat Trommel daar onder contract stond, werd Holland Sport kampioen en promoveerde naar de Eredivisie. Toen was de actieve voetballoopbaan van Maarten Trommel eigenlijk al geruime tijd ten einde.

Wij wensen de nabestaanden van Maarten Trommel alle sterkte toe bij het verwerken van het verdriet over het verlies.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.