Paul van der Zwaan: ,,Ging er zeker niet met een gevoel heen dat ik zo maar zou winnen”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Paul van der Zwaan: ,,Ging er zeker niet met een gevoel heen dat ik zo maar zou winnen” 318

Paul van der Zwaan (foto), hoofdtrainer van zondag Derde Divisionist Quick, werd afgelopen vrijdag tijdens het Trainerscongres in Zwolle uitgeroepen tot ‘beste amateurvoetbaltrainer van het jaar’ en mocht de Rinus Michels Award in ontvangst nemen.

Een enorme eer, maar ook een beloning voor zijn goede werk op ‘Nieuw Hanenburg’ waar hij vorig seizoen promoveerde met de ploeg naar de Derde Divisie en nu knap op een derde plaats staat, met kans op plaatsing voor de nacompetitie, waarin dan een plek in de Tweede Divisie is te verdienen. Maar niet alleen de positie waar Quick nu staat valt op, ook de manier waarop er wordt gespeeld, attractief en aanvallend voetbal. Ook afgelopen weekend wist zijn ploeg weer zes keer de bal in het vijandelijke net te krijgen, in een uitwedstrijd!

Gevoel

,,Ik ging er zeker niet met een gevoel naar Zwolle, dat ik zo maar zou winnen. Je weet dat een deel van de beslissing te maken heeft met het stemmen ter plekke. Zwolle is ver weg en ik ging er dus vanuit dat de collega’s uit het oosten meer kans zou hebben omdat er logischerwijs waarschijnlijk meer trainers uit die regio zouden zijn dan uit het westen”, laat Van der Zwaan weten.

Vakjury

Zijn uitverkiezing had natuurlijk niet alleen te maken met de keuze van collega-trainers. Van der Zwaan zelf: ,,Bij de nominatie is er door een vakjury gekeken en zijn er onder de genomineerden punten verdeeld, die ook meetelden bij de uiteindelijke verkiezing.”

Een hoogtepunt in de trainersloopbaan van Paul van der Zwaan. En het seizoen kan met Quick zomaar nog een mooi slot beleven.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top