Quick ontvangt zaterdag officieel keurmerk “Regionale Jeugdopleiding”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Quick ontvangt zaterdag officieel keurmerk “Regionale Jeugdopleiding” 235

Quick heeft het keurmerk “Regionale Jeugdopleiding” verworven. Komende zaterdag wordt om half twee het certificaat uitgereikt door Eric Treling, Technisch Jeugd Coördinator van de KNVB, in de ledenbar van de club op Nieuw Hanenburg.

Sinds 2001 is het Keurmerk Jeugdopleidingen door de KNVB geïntroduceerd om de kwaliteit van jeugdopleidingen in het Nederlandse voetbal te waarborgen en te verbeteren. In het seizoen 2012-2013 is een Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen in Nederland ontwikkeld. Hiermee kan de lat hoger worden gelegd. Met dit nieuwe programma wil de KNVB de jeugdopleidingen een nieuwe kwaliteitsimpuls geven.

Voetbalpiramide

Het Kwaliteit & Performance Programma draagt bij aan de transparantie van de voetbalpiramide in Nederland. Deze piramide kent vier niveaus van jeugdopleidingen: Internationaal, nationaal, regionaal en lokaal. Deelname aan het Kwaliteit & Performance programma leidt naar lokale of regionale jeugdopleiding of nationale en internationale voetbalacademie.

Audit

Een adviesgesprek, een audit, een review op de audit en uiteindelijk een rapportage zijn de stappen die doorlopen moeten worden voor het verkrijgen van een status. De jeugdopleiding van Quick heeft deze stappen ook doorlopen de afgelopen maanden. Onderwerpen als teams, training- en wedstrijdprogramma, samenwerking, accommodatie en ontwikkeling spelers en trainers zijn in de audit gecheckt of de jeugdopleiding voldoet aan de minimale kwaliteitseisen.

Adviesbureau

Op 23 oktober heeft de audit plaatsvonden waarin is onderzocht of Quick voldoet aan de minimale kwaliteitseisen (2013-2020) voor een Regionale Jeugdopleiding. Het onderzoek is gedaan door het onafhankelijk adviesbureau NMC Bright, in samenwerking met de KNVB. In die hoedanigheid geeft het onderzoeksteam op basis van de audit advies aan de directie van de KNVB. De bevindingen uit audit en review zijn samengevat en gerapporteerd en hebben als conclusie dat Quick voldoet aan de minimale kwaliteitseisen voor een Regionale Jeugdopleiding.

Gangmakers

Aan het succesvol volbrengen om in aanmerking te komen voor dit keurmerk hebben alle jeugdspelers, jeugdtrainers, teamouders en leeftijdscoördinatoren meegewerkt, met als gangmakers Arjan de Wit, Hoofd Jeugdopleiding, Pieter Fischer, Coördinator Onderbouw, de Voetbalcommissie en Marcel de Kler (vanuit het bestuur).

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top