Rick Hoogendorp en John Hage geslaagd voor UEFA A jeugd

Jeugdvoetbalnieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Rick Hoogendorp en John Hage geslaagd voor UEFA A jeugd 364

Rick Hoogendorp (ADO Den Haag) en John Hage (Quick) zijn geslaagd voor de UEFA A Youth opleiding. Samen met nog 41 andere trainers uit heel Nederland hebben zij de opleiding UEFA A Youth Coach I jeugd gevolgd. De diploma-uitreiking vond deze week op de KNVB Campus in Zeist plaats.

Rick Hoogendorp, oud-speler van de ADO amateurs, FC Den Haag, Dordrecht, RKC, Celta de Vigo, VFL Wolfsburg en Scheveningen is al jaren trainer op de Aftrap bij de jeugd van ADO Den Haag. Hij zet nu duidelijk zijn vervolgstappen in het voetbal.

Trots

Bij Quick is men ook bijzonder trots, dat John Hage dit unieke diploma heeft behaald. Het heeft hem aardig wat tijd (lees: maanden) gekost, maar het resultaat mag er zijn. Arjan de Wit, Hoofd Jeugdopleiding bij de Haantjes: ,,Daarnaast gaf hij natuurlijk ook nog ‘gewoon’ training aan de Quick-jeugd. Maar met zo’n ambitieuze instelling en tomeloze inzet en de drive om altijd door te gaan, konden we ook niet anders verwachten dan dat John met vlag en wimpel zou slagen.” Quick heeft nu drie trainers met dit diploma. Arjan de Wit zelf behaalde dit diploma alweer acht jaar geleden. Hoofdtrainer Paul van der Zwaan is ook in het bezit van het UEFA A Youth diploma.

Bevoegdheid

Het diploma geeft de bevoegdheid om na verkregen licentie als trainer-coach werkzaam te zijn bij jeugdelftallen in de landelijke divisies en clubs in het gehele amateurvoetbal of als assistent-trainer in het betaalde voetbal.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top