RKDEO opent vernieuwde clubgebouw

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op RKDEO opent vernieuwde clubgebouw 520

Na de bijna verwoestende brand op Nieuwjaarsnacht is met grote inspanning gewerkt aan de herbouw van het RKDEO-clubgebouw. Met man en macht is met lokale aannemers en veel  vrijwilligers gewerkt aan het opruimen van de brandresten, tijdelijke huisvesting en herbouw van het clubgebouw.

Eind september zijn de vernieuwde delen van het clubgebouw weer in gebruik genomen en afgelopen weekend waren de feestelijke openingsactiviteiten. Vrijdagmiddag was de officiële opening voor genodigden. Onder het toeziend oog van de ongeveer 150 genodigden en na de toespraken van RKDEO-voorzitter Hans van Noppen, voorzitter bouwcommissie Henk Hoogweg, wethouder Sport van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp Bob van der Deijl, teammanager Zakelijk van De Goudse, Sandra Penders en aannemer Roger van Venrooij verrichtten Hans van Kippersluis en oud-Tour de France-winnaar Jan Janssen de openingshandelingen door het lint door te knippen. Daarna was het nog een gezellig samenzijn in het vernieuwde clubgebouw.

Zaterdagochtend waren er allerlei activiteiten voor de jeugd. Alle jeugdleden konden een zakje popcorn krijgen en stond er voor alle jeugdigen limonade klaar. Kinderen konden van de clown een vouwballon krijgen, Carla en Elly sminkten elke snoet en disco Midnight Star verzorgde vanaf half elf de muzikale ondersteuning.

RKDEO-voorzitter Hans van Noppen had twee jeugdleden uitgenodigd om ook voor de jeugd het clubgebouw te openen. Ize Nawijn startte na de brand de statiegeldactie op en Jason Ligtvoet ging huis-aan-huis langs om geld in te zamelen voor RKDEO. Door middel van het oplaten van rood en witte ballonnen werd het clubgebouw nogmaals heropend.

Zaterdagavond was het groots feest voor alle senioren. Disco Midnight Star mixte de muziek  aan elkaar en kwamen de voetjes op de vloer. Tussendoor werd bekend, via een live-verbinding met de Gemeente Pijnacker, dat RKDEO de Vrijwilligersprijs 2017 had gewonnen. Uit handen SWOP-vertegenwoordigster  Francis Bennis nam voorzitter Hans van Noppen de prijs, een beeldje en duizend euro en de bijbehorende oorkonde in ontvangst. Later op de avond maakte Henk van der Sman bekend hoeveel geld er was ingezameld met allerlei acties ter herstel van het clubgebouw.

Onder tromgeroffel opende Van der Sman samen met voorzitter Hans van Noppen de enveloppe waar het bedrag van 27.500 euro op stond. Daar kan direct alweer duizend euro van de Vrijwilligersprijs bijgeschreven worden. Na de officiële handelingen ging disco Midnight Star weer verder en was het nog lang gezellig druk in het nieuwe clubgebouw waar iedereen weer zijn draai gevonden heeft.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top