RKDEO wint op trainingskamp in Benidorm van HVC’10

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op RKDEO wint op trainingskamp in Benidorm van HVC’10 320

RKDEO verblijft op trainingskamp in het Spaanse Benidorm. Vrijdagochtend vroeg om half vier verzamelde de groep van zo’n dertig personen bij RKDEO, om zich door één enthousiaste supporter uit te laten zwaaien bij de bus van Brouwer’s Tours, die het gezelschap vervoerde naar Schiphol.

Dag 1

Na een voorspoedige vlucht en bustrip vanaf Alicante naar Benidorm en het kwartier maken in Hotel Regente, stond na de lunch ook de eerste trainingssessie op het programma.

Op een prima kunstgrasmat werd er lekker getraind en konden de spieren los gemaakt worden, onder het oog van enkele meegereisde supporters. Voorafgaand aan de training gaf trainer Jeroen Struijs een motivatie peptalk over de eerste helft van het seizoen en de doelstelling voor de de tweede. De trainers namen ook de tijd om de meegereisde supporters toelichting te geven over de trainingsoefeningen en toegepaste tactiek tijdens wedstrijden.

Na een flinke training van anderhalf uur, waarbij de zweetdruppels goed zichtbaar waren, werd er weer teruggewandeld richting hotel voor het douchen en het diner. Na het diner werd nog in de plaatselijke pub “De Leeuw” de voetbalquiz gehouden door Tommy en Chris waarbij het team van Izzy Rosini met onder meer trainer Jeroen Struijs de winnaar was. Na de quiz ging bijna iedereen terug naar het hotel om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag tegen HVC’10 uit Hoek van Holland.

Dag 2

’s Morgens was er een rustige strandwandeling en na de lunch werd per bus vertrokken naar het complex van La Nucia voor de wedstrijd tegen HVC’10. De ploeg uit Hoek van Holland al al bijna na een minuut succes, maar de bal belandde tegen de Nootdorpse paal. Na dik een half uur namen de mannen van trainer Henk de Zeeuw de leiding. Uit een hoekschop van Rico Sterrenberg kopte Michael van den Bos bij de tweede paal binnen: 0-1.

In de tweede helft kwam RKDEO al snel op gelijke hoogte. Na een schot op doel van Guy Luscuere met vermeend hands, liet de Spaanse arbiter doorspelen en in de rebound wist Alex Koutsis de bal met een lob over keeper in het doel te werken: 1-1. Vijf minuten later was het weer raak voor de Nootdorpers. Een schot van Chris Nieuwpoort werd afgeslagen, maar in de rebound schoot Hayden Bergen de bal hard tegen de touwen: 2-1.

Zeven minuten voor tijd maakte invaller Richard Lodder (hij maakte op 41-jarige leeftijd zijn debuut in een wedstrijd van RKDEO 1) een overtreding binnen de beruchte lijnen op Kay van den Bos en de Spaanse arbiter wees schouderophalend richting kalkstip. Michael van den Bos nam de elfmetertrap, maar doelman Gino Epskamp stopte de bal. Twee minuten later was RKDEO wel succesvol. Izzy Rosini trok naar de achterlijn en gaf diagonaal achter de verdedigers langs de bal voor op Richard de Koning, die in een verlaten doel kon scoren: 3-1. ‘s Avonds waren de spelers van RKDEO vrij!.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top