Ruud Bruijnis, oud-directeur KNVB amateurvoetbal, overleden

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Ruud Bruijnis, oud-directeur KNVB amateurvoetbal, overleden 653

De KNVB meldt het trieste bericht, dat zaterdag op 65-jarige leeftijd Ruud Bruijnis is overleden. Hij werkte van 1978 tot 2012 voor de voetbalbond. Bruijnis klom bij de KNVB op tot directeur amateurvoetbal.

Bruijnis begon bij de KNVB als competitieleider amateurvoetbal. In 1993 benoemde het bestuur amateurvoetbal hem tot directeur als opvolger van Han van der Zeeuw. Onder zijn bewind groeide het aantal amateurvoetballers gestaag en dankzij een doelgerichte marketingstrategie kregen nieuwe takken van voetbal de kans zich te ontwikkelen.

Bruijnis stond daarnaast aan de basis van talloze projecten die de steeds groter wordende maatschappelijke betekenis van voetbal onderstrepen. Hij was sinds 2008 ook lid van de UEFA commissie voor zaalvoetbal en beach soccer.

In 2011 werd Bruijnis ernstig ziek. Na behandeling en revalidatie keerde hij terug bij de KNVB om zijn werkzaamheden gedeeltelijk weer op te pakken. Ruim een half jaar later vertrok hij bij de bond. Zijn gezondheidstoestand stond niet toe dat hij voor de volle honderd procent kon terugkeren in zijn functie. Naast zijn werk bij de KNVB, was Ruud Bruijnis ook lid van amateurvereniging Saestum. Hier bekleedde hij meerdere functies.

Bron: KNVB

Zoeken

Back to Top