Scheveningen maakt werk van opleiden

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Scheveningen maakt werk van opleiden 1220

“Ieder individu een jeugdopleiding bieden waarin hij/ zij, ieder op zijn/ haar eigen niveau, zich met plezier kan ontwikkelen”, dat is de doelstelling die Scheveningen zichzelf heeft gesteld. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er inmiddels al diverse stappen gezet.

In de eerste plaats is er gezorgd voor de bestuurlijke borging door het herverdelen van taken en verantwoordelijkheden. Jerry de Rijk (foto), nu bestuurslid Voetbal Technische Zaken (VTZ) zal bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor de technische commissie. Naast Ron Cramer, die al heel lang het gezicht is van de technische commissie en verantwoordelijk blijft voor de seniorenselecties, nemen ook Danny Krayenoord, Raymond de Jong en Hans Tellier zitting in deze commissie.

Hoofd Jeugd Opleidingen

Raymond de Jong wordt Hoofd Jeugd Opleidingen voor de pupillen (van O6 t/m O12). Hij is al sinds 2006 een bekend gezicht binnen de club, als trainer maar ook als coördinator en is gecertificeerd voor het bekleden van deze functie. Danny Krayenoord is aangesteld als Hoofd Jeugd Opleidingen voor de junioren (van O13 t/m O19). Hij heeft in het verleden bij de jeugd van Scheveningen gevoetbald van waaruit hij door ADO Den Haag werd opgemerkt en daar de jeugdopleiding heeft doorlopen. Hij heeft zich daarna ontwikkeld op het trainersvak. Zijn banen in het jongerenwerk bij Kommunika en als personal trainer bij Intension sluiten perfect aan bij de door Scheveningen gestelde functie-eisen.

Talenten

Hans Tellier is dit seizoen trainer van het team onder de 23 jaar, het team waar wekelijks met veel plezier getraind wordt met talenten uit de jeugdafdeling om deze voor te bereiden op de overgang naar de seniorenselecties. Volgend seizoen zal Hans Tellier verantwoordelijk zijn als trainer van het tweede elftal van Scheveningen en zal Steven Faber de talenten gaan opleiden.

Voetbal Technische Beleidsplan

De technische commissie, die nog verder zal worden uitgebreid, zal verantwoordelijk zijn voor de seniorenselectieteams, maar ook voor alle voetbaltechnische zaken bij de jeugd. Dus ook voor de trainers, de manier waarop getraind wordt en het selecteren van spelers en speelsters. De huidige en nieuwe jeugdtrainers zullen met Raymond de Jong en Danny Krayenoord gezamenlijk het Voetbal Technisch Beleidsplan bepalen. Ze krijgen daarbij onder andere hulp van de seniorenselectietrainers. Het beleidsplan zal als leidraad gaan dienen om aan de eerder genoemde doelstelling te voldoen.

KNVB-opleidingen

Danny Krayenoord en Raymond de Jong zullen daarnaast door het organiseren van interne KNVB-pupillen- en juniortrainingen en andere opleidingen de mogelijkheid creëren, dat enkele jonge en ambitieuze trainers ieder jaar een opleiding gaan volgen bij de KNVB. Om te zorgen dat alle organisatorische en randzaken ook goed ingevuld gaan worden, zijn deze taken bestuurlijk in handen bij het Bestuurslid Voetbal Organisatorische Zaken (VOZ) Cees van den Berg. Van den Berg is al twintig jaar bestuurslid, waarbij hij met name de portefeuille Commerciële Zaken bekleedde. Hij was naar eigen zeggen toe aan iets anders en gaat vol nieuwe energie deze uitdaging aan.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top