Soap rond Tom Beugelsdijk nog niet ten einde

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Soap rond Tom Beugelsdijk nog niet ten einde 460

De ‘zaak Beugelsdijk uit de wedstrijd NAC-ADO Den Haag’ krijgt een vervolg. Het krijgt de vorm van een soap. Eerst vijf duels, dan vrijspraak en vervolgens gaat de aanklager betaald voetbal in beroep.

Tom Beugelsdijk kreeg van de aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel van vier duels naar aanleiding van een vermeende elleboogstoot jegens NAC-speler Pablo Mari. De aanklager had een onderzoek ingesteld en was op grond van TV-beelden tot het voorstel gekomen.

Voorstel

ADO Den Haag en speler Beugelsdijk gingen niet akkoord met het voorstel, waarna de zaak donderdagavond in Zeist inhoudelijk werd behandeld. De aanklager verhoogde de straf naar vijf wedstrijden. De tuchtcommissie oordeelde echter een dag later, dat de zaak geseponeerd moest worden en dat Beugelsdijk geen straf kreeg opgelegd, omdat er verder geen bewijsstukken op tafel waren gekomen. De reglementen zeggen dat op grond van alleen TV-beelden het bewijs niet kan worden geleverd. Scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten hadden ook niets waargenomen.

Aanklager in beroep

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is het nu niet eens met de uitspraak van de tuchtcommissie en heeft ADO Den Haag bericht in beroep te gaan tegen de vrijspraak van Beugelsdijk. Wordt derhalve vervolgd…………Het oude gezegde ‘Barbertje moet hangen’ wordt als het aan de aanklager betaald voetbal ligt weer actueel!

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top