Sterk spelend ADO Den Haag sluit jaar af met eclatante winst op gehavend PEC Zwolle

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Sterk spelend ADO Den Haag sluit jaar af met eclatante winst op gehavend PEC Zwolle 176

Op de overwinning van 4-0 van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen de verrassing van dit seizoen, PEC Zwolle, valt niet af te dwingen. De ploeg van trainer Fons Groenendijk pakte terecht de driepunter. Sterker, het aantal treffers van de thuisploeg had zelfs hoger kunnen zijn.

   

John van ‘t Schip, trainer van PEC Zwolle, moest vooraf de ‘hoge hoed’ erbij halen. Hij miste nogal wat basisspelers, zoals Ryan Thomas, Mustafa Saymak, Dirk Marcellis en Youness Mokhtar. Collega Fons Groenendijk had Wilfried Kanon en Melvyn Lorenzen niet tot zijn beschikking en de al het gehele seizoen – wegens een blessure – afwezige Ricardo Kishna.

PEC Zwolle opende het duel nog goed en verscheen voor het Haagse doel. Toch waren de eerste echte mogelijkheden voor ADO Den Haag. Sheraldo Becker verzuimde, oog-in-oog met doelman Diederik Boer, de hagenaars op 1-0 te zetten. Halverwege het eerste bedrijf kreeg ook Erik Falkenburg een prima kans om de openingstreffer aan te tekenen, maar weer redde Boer zeer fraai. Vlak daarna kwam dan toch de 1-0 op het bord te staan. Uit een vrije trap van Nasser El Khayati knikte Falkenburg nu wel raak. PEC Zwolle liet het er niet bij zitten en kreeg een tweetal mogelijkheden om langszij te komen. Wouter Marinus kon net de gelijkmaker niet binnenwerken en even later omzeilde Terrell Ondaan de buitenspelval, probeerde de bal met een lob over Robert Zwinkels te plaatsen. Zijn inzet had niet voldoende vaart en de juiste richting waarna Tyronne Ebuehi alsnog redding kon brengen.

Aan de andere kant had Falkenburg weer een enorme mogelijkheid, maar zijn inzet was te zacht in de stuit om doelman Boer te verontrusten. De verdiende 2-0 zou echter toch nog vallen vlak voor rust. Nassar El Khyati mocht op links een vrije trap nemen (na een knullige overtreding van Kingsley Ebizibue) en plaatste de bal precies op het hoofd van Bjørn Johnsen, die voor doelman Boer kon ingrijpen binnen kopte: 2-0.

In de rust hield PEC-trainer Van ‘t Schip de Zweed Erik Israelsson in de kleedkamer achter en bracht als invaller Stef Nijland. De bezoekers kwamen duidelijk met de intentie op het veld om terug te komen in de wedstrijd. Het kwam echter niet verder dan een mogelijkheid voor Younes Namli. Nog voor het eerste kwartier na rust voorbij was, gooide ADO Den Haag in feit het duel in het slot. Johnsen stuurde na een fraaie actie op rechts Sheraldo Becker weg. De snelle aanvaller legde op maat breed op de meegekomen Erik Falkenburg, die zijn tweede van de avond tegen de touwen knalde: 3-0.

Daarmee was het nog niet gedaan met de Haagse doelpuntenhonger. Becker bediende met een steekbal tien minuten na de 3-0 de meegekomen verdediger Tyronne Ebuehi, die op zijn beurt bij de eerste paal Johnsen vond, die de bal binnen ‘rommelde’ voor ook zijn tweede van de wedstrijd: 4-0.
PEC Zwolle speelde al een verloren duel, maar na de 4-0 was het voor de ploeg uit Zwolle alleen een kwestie van tegenhouden en niet nog meer treffers tegen krijgen. De ellende voor de bezoekers werd nog erger toen de net (voor Mark Bruintjes) ingevallen Shaquille Woudstra (al na twee minuten) weer naar de kant moest moet een knieblessure. PEC Zwolle, dat al drie wissels had gebruikt, moest het restant afmaken met tien man. Bijna had het team van Van ‘t Schip nog de eer gered, maar Stefan Nijland kogelde in kansrijke positie alleen voor Zwinkels naast.

ADO Den Haag gaat met een heerlijk gevoel de feestdagen in. Nul punten na drie duels en nu 26 punten uit achttien wedstrijden en stevig in het linker rijtje. In januari gaat de formatie van Groenendijk op trainingskamp naar het Turkse Belek.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top