JOUW TEAMFOTO (1): Jeugd Onder 15 BSC’68

Jouw teamfoto, Nieuws Geen reacties op JOUW TEAMFOTO (1): Jeugd Onder 15 BSC’68 369

Een nieuwe rubriek. Hier kunnen senioren-, vrienden én jeugdteams zich presenteren. Zeker als er iets bijzonders te melden is. Het spits wordt afgebeten door het JO15-1 team van BSC’68 uit Benthuizen, dat afgelopen weekend een trip maakte naar Ierland.

Het JO15-1-team van BSC’68 heeft, samen met de begeleiding en een aantal ouders, een geweldig weekend beleefd in Ierland. Vrijdagavond is de groep vertrokken en zondagavond teruggekomen.

Zowel op zaterdag als zondag werd er een wedstrijd gespeeld tegen een team van Malahide United, waarmee de club voor het derde jaar een uitwisseling heeft. Malahide United is een club aan de Ierse zee waarmee BSC’68 sinds 2016 een uitwisseling kent. In de wedstrijden heeft de JO15-1 zich met goed en sportief voetbal uitstekend gepresenteerd. De eerste wedstrijd, tegen een team uitkomend in de Premiership, werd nipt met 2-1 verloren, ondanks dat de JO15-1 grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was. De tweede wedstrijd werd overtuigend met 7-3 gewonnen.

Publeven

Op zaterdag is de groep na de wedstrijd door Malahide United uitgenodigd om te lunchen in een Ierse pub, Gibney’s in het centrum van Malahide. Het publeven is een belangrijk onderdeel van de Ierse cultuur. Families en vrienden komen bij elkaar om te genieten van muziek en een drankje, waarvan Guinness bier de favoriet is. Na de lunch ging het gezelschap naar waterpark Funtasia in Drogheda in de avond was BSC’68 wederom uitgenodigd door Malahide United bij Malahide Cricket Club voor “food and friendship”. Het was een gezellig samenzijn met ouders en kinderen van Malahide United met onder meer muzikanten en speeches over en weer. Vervolgens heeft de ploeg met de ouders nog een ”feestje” gevierd in de hotelbar. De contactpersoon in Ierland, Paul, had zijn gitaar meegenomen en het kwam uit dat het team onder de ouders een zangeres en gitarist hebben met ruime ervaring in bands! Dat was echt genieten en super gezellig. Harmine en Jaap, onwijs bedankt!

Cultuur

Op zondag was na de wedstrijd de hoofdstad de bestemming. Onder zonnige omstandigheden was het geweldig om de Ierse cultuur te kunnen opsnuiven. Er waren straatmuzikanten die zorgden voor de sfeer en als afsluiting is de Ierse pub O’Donoghue’s bezocht met traditionele Ierse muziek. Zondagavond rond 21.30 uur keerde het BSC’68-gezelschap, moe maar zeer voldaan, weer terug in Nederland. Het is voor spelers én ouders weer een onvergetelijke ervaring gebleken. Last not but least wordt nogmaals De Vermeulen Groep bedankt, die een bijdrage voor deze trip heeft geleverd!

Zoeken

Back to Top